Historisk dag for Odda

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Klokka 08.20 i dag morges (lørdag) gikk de første cruisebåtpassasjerene fra Saga Sapphire i land i Oddas nye cruisebåthavn. -En historisk dag for Odda, sier ex-ordfører Gard Folkvord (bildet) til HF. I løpet av dagen vil ventelig 900 passasjerer og mannskap gå i land i Odda.

DEL

En av de aller første som gikk i land var Helge Møller. Sammen med Folkvord og Jostein Eitrheim har han arbeidet hardt for at Odda skal få en permanent cruisebåthavn.

-Dette er testen. Får vi gode tilbakemeldinger kan vi vente oss flere cruiseskip. Jeg har allerede kontakt med britiske og amerikanske rederier for neste år og 2014, sier Helge Møller.

Han berømmer den innsats Odda, med havnesjef Karine Einang i spissen, har gjort for å legge til rette for cruiseskipbesøket. -Sikkerhetssjefen var på inspeksjon i går. Etter problemene på Lofthus var kapteinen skeptisk til å gå inn til Odda. Tilbakemeldingene fra sikkerhetssjefen er at Odda har gjort en kjempejobb. Mer enn påkrevd og kapteinen er også meget godt fornøyd, sier Møller til HF. Han har vært ombord i skipet de siste fire dagene.

Opplegget for dagen er at 170 passasjerer skal gå i land før lunch og 107 etter lunch som skal følge organiserte turer. Av disse er det størst interesse for Røldal stavkyrkje. Hit skal seks busser. Til Baroniet skal 19 passasjerer, til konsert i Tyssedal kraftstasjon 46. Ombord i skipet er det 562 passasjerer og et mannskap på 320. Ifølge Møller vil nok samtlige gå i land i Odda.

-Førsteinntrykket vårt av Odda er meget godt. Om vi kommer igjen er avhengig av passasjenes inntrykk. Så langt alt bra, sier sikkerhetssjef Steve til HF på nett.

-Veldig hyggelig velkomst her i Odda, sier Geoffry Morgan til HF. Han og kona Heathe gikk til bussen som skal frakte dem til Rosendal. Forøvrig en Odda Rutebuss, kjørt av sjefen sjøl, Per Ystanes. Også for ham er dagen i dag en stor dag.

Skipet gikk fra Eidfjord klokka 04.00 i morges. Fra klokka 7 til 8 stevnet det langsomt inn Sørfjorden. Passasjerene ble møtt av folkedansere, men ellers var det ikke mange oddinger som hadde møtt fram på kaien for å ta imot skipet. Men alle flaggene gikk til topps og butikkene åpnet en time tidligere enn normalt. Skipet vil bli liggende i Odda havn til mellom 16.30 og 17.00. Deretter går det i full fart til Dover.

Artikkeltags