Hardangermesteren i Amerikaner er allerede kåret

Initiativtaker og festivalgeneral Joakim Sørå med kultursjef Lage Thune Myrberget.

Initiativtaker og festivalgeneral Joakim Sørå med kultursjef Lage Thune Myrberget. Foto:

DEL

Den første utgaven av Hardanger spillfestival er i gang.

- Spill er veldig sosialt, det viktigste med hele spillfestivalen er å ha det gøy. Vi nærmer oss 350 påmeldte, sa initiativtaker Joakim Sørå under åpningsshowet på Sentralbadet litteratur fredag kveld.

Les også: Stor interesse for ny spillfestival

Kultursjef Lage Thune Myrberget var kveldens konferansier. Han hadde lagt opp til et variert program, der naturligvis spill var den røde tråden.

I løpet av showet fikk publikum en innføring i noen av de ulike spillene det skal konkurreres i under festivalen, samt møte noen av ildsjelene bak spillmiljøene.

Festivalen tjuvstartet på Odda Frivilligsentral litt tidligere på dagen, der Tormod Nordmark ble hardangermester i Amerikaner. Han ble ropt opp på scenen i litteraturhuset og ble tildelt førstepremien av ordfører Roald Aga Haug.

Ordføreren fikk som de fleste andre gjestene spørsmål om hvilket forhold han har til spill, og kunne røpe at han likte å spille både kort, brettspill og playstation.

- Er det mye spill i politikk, spurte Myrberget?

- Det komiske er at alle partier er avhengige av det de er i mot. Hva hadde Arbeiderpartiet vært uten arbeidsledighet, for ikke å snakke om FrP uten innvandring og Høyre uten formueskatt, fortalte ordføreren til latter fra salen.

Margot-Helene Rosvold gav publikum en rask og levende innføring i spillet Fantasy, der publikum måtte gjette hva hun mimet til.

Mihai Sorohan stod for kveldens kanskje artigste innslag med sine tre ulike vers av Bjørnen sover, der versjonene ble bestemt av et digitalt lykkehjul der pilen stoppet på glad, barokk og jazz.

Det samme lykkehjulet ble brukt til å kåre hardangermesteren i flaks, et samarbeid med Odda By. Solbjørg Lote ble den heldige vinneren av et sentrumsgavekort på 2.500 kroner. 

Publikum fikk også høre litt om festivalens ungdomsprogram, blant annet FIFA-turneringen som finner sted i kinosalen lørdag ettermiddag.

Siste gjest på scenen var musiker Vidar Johnsen, som i helgen er i Odda for å spille på Iris Scene.

- Nå skjønner jeg hva denne festivalen handler om, jeg trodde først jeg var invitert til en klaverfestival, sa Johnsen spøkefullt.

Den tidligere Vamp-vokalisten tok deretter gitaren og gjorde en flott versjon av Tir n'a Noir.

Kvelden ble avsluttet med at Øyvind Stueland, avdelingsbanksjef i Sparebanken Vest, via video erklærte spillfestivalen for offisielt åpnet.

Like etter showet var det tid for konkurranse i Stiga fotballspill. I helgen går det slag i slag med konkurranser i alt fra brigde til shuffleboard, fordelt på ulike scener i Odda sentrum.

Artikkeltags