Stor interesse for ny spillfestival

Hardanger spillfestival: Arrangørene er fornøyde med antallet forhåndspåmeldte, som i slutten av forrige uke var 269. De understreker samtidig at det er plass til flere spillere under den første utgaven av Hardanger spillfestival. Arkivfoto: Eivind Dahle Sjåstad

Hardanger spillfestival: Arrangørene er fornøyde med antallet forhåndspåmeldte, som i slutten av forrige uke var 269. De understreker samtidig at det er plass til flere spillere under den første utgaven av Hardanger spillfestival. Arkivfoto: Eivind Dahle Sjåstad

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Kommende helg skal 15 hardangermestere bli kåret.

DEL

– Vi begynner å få bra kontroll, og tilbakemeldingene fra de ulike arrangørene er at vi stort sett er klare for festivalen, sier initiativtaker Joakim Sørø.

Tre dager

17. til 19. mars er det klart for den aller første utgaven av Hardanger spillfestival, hvor det skal konkurreres i 16 ulike spill. Det inkluderer alt fra kortspill til sjakk, quiz og dataspill, med flotte premier.

– Aldersspennet på de som er påmeldt så langt går fra åtte til seksti år, så her er det noe for alle, mener Sørå.

Det mest populære spillet er pokerturneringen på Hardanger Hotel, som er fullbooket, med 109 deltakere. Her er det også opprettet venteliste.

Ett spill er såpass ukjent at det blir spilt som et rent demonstrasjonsspill lørdag formiddag. Det er Warhammer, som er et brettspill der man selv lager figurene man bruker.

Sørå forteller at noen av spillene krever forhåndspåmelding, mens man på andre arrangement kan møte opp ved starttidspunktet. Alle spill er gratis, og på nettsidene spillfest.no finner man mer informasjon, og oversikt over arrangementene.

Åpningsshow

– Fredag kveld har vi et flott åpningsshow. Billettsalget er åpnet, og med 70 billetter er det først til mølla, sier Sørå.

Her blir det blant annet trekning av hardangermesteren i flaks, som er et samarbeidsprosjekt med Odda By, kjente og ukjente gjester, samtaler med sentrale aktører og musikalske innslag.

– Det blir også noen overraskelser, sier Sørå, som forteller at kultursjef Lage Thune Myrberget blir kveldens konferansier.

Videre nevner han blant annet et barnearrangement med tryllekunstner lørdag formiddag på Meieriet, der det også vil være diverse spill for barn og småbarnsfamilier.

– Her har vi blant annet lånt utstyr av Bergen spillfestival, sier initiativtakeren.

Sørå forteller videre at arrangementene er åpne også for de som ikke selv ønsker å være med å spille.

Skape aktivitet

– Publikum og støttespillere er hjertelig velkomne på arrangementene, sier Sørå, som håper at dette blir en helg med mye liv og røre i Odda sentrum.

– Tidspunktet er valgt bevisst, for å skape aktivitet på et tidspunkt der det ikke er så mye annet som skjer i Odda. Så vi er glade for at så mange har vist interesse. Planen er å etablere dette som et fast årlig arrangement i uke 11, som kommer serveringssteder, restauranter, butikker og annen næring til gode, sier han.

Arrangementene er spredt utover hele byen, og i løpet av helgen skal både Frivilligsentralen, Hardanger Hotel, Bokkotunet, Sentralbadet Litteraturhus, Meieriet allaktivitetshus, foajeen i Odda Kino, kinosalen, Glacier Restaurant og Vertshuset ha arrangementer.

Sørå ser også et litt heldig sammentreff i at Vidar Johnsen skal ha konsert på Iris Scene både fredag og lørdag, og håper dermed på god stemning i Odda sentrum fra tidlig til sent, hele kommende helg.

Artikkeltags