Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser konkrete forslag om framtidens lokalsjukehus

Artikkelen er over 13 år gammel

Politikerne lover gull og grønne skoger for lokalsjukehusene, men hva skal de fylles med? Nils Johan Ystanes venter fremdeles på svaret.

- Odda sjukehus har en framtid, var Dag Ole Teigens klare melding da han besøkte lokalsjukehuset i Indre Hardanger før helgen.

Teigen er medlem i Stortingets helse- og omsorgskomité. Uttalelsen virker likevel ikke beroligende på medlem i Folkebevegelsen for lokalsjukehus, Nils Johan Ystanes.

- Løfter fra politikere hjelper lite, så lenge de ikke sier hva de vil fylle lokalsjukehusene med, sier Ystanes.

Etterlyser svar

Han har ved flere anledninger stilt spørsmålet: - Hva vil dere fylle lokalsjukehusene med, hva skjer med akuttfunksjoner og fødeavdelinger?

Innhold og økonomi blir viktige tema fram mot valgkampen i 2009, tror Ystanes. Det står også på agendaen når medlemmene i folkebevegelsen møtes i helgen. - Folk fra Finnmark i nord til Narvik i sør stiller på samlingen. Vi skal blant annet diskutere hvordan vi kan påvirke regjeringen til å si noe om innhold, sier Ystanes.

I tillegg skal de ta opp om foretaksmodellen er den beste for Helse-Norge. Ystanes tror Norge ville fått mer ut av helsemillionene, hvis ansvaret ble lagt til framtidens regioner (dagens fylker). - Administrasjon er et pengesluk i foretaksmodellen. Her tror jeg vi har mye å spare.