Demokratene satser ungt

Det er ingen hemmelighet at Demokratene sier nei til UNESCO. Her representert med Marianne Solheim, John Ingolf Hauge og Veronica Nilssen Svenning.

Det er ingen hemmelighet at Demokratene sier nei til UNESCO. Her representert med Marianne Solheim, John Ingolf Hauge og Veronica Nilssen Svenning. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Veteranen Kjell Einar Nilsen satser på comeback i lokalpolitikken, men er glad for at Demokratene i Odda nå også trekker ungdom til partiet. Derfor var det ikke uten grunn at det var ungdomspolitikerne som møtte HF for å fortelle hva Demokratene ønsker å gjøre i den kommende fireårs- perioden.

DEL

Gå hausten i møte - BERRE 88 kr for 8 veker med papiravisa og alt innhald på nett

Demokratene måtte tåle «pepper» fordi de presenterte partiprogrammet før den politiske fredningstiden etter 22. juli var over.

På den annen side er partiet «sur» for at de ikke ble kontaktet i forbindelse med partienes skolepresentasjon på Odda Vidaregåande, eller bedt med på et orienteringsmøte som ordføreren hadde innkalt til i forbindelse med utsettelse av valgkampstarten i Odda.

- Dette synes vi ikke noe om, sier John Ingolf Hauge (37) da han sammen med Marianne Solheim (29) og Veronica Nilssen Svenning (21) møtte HF for å presentere Demokratenes kampsaker framfor valget.

Mot UNESCO

Det er ingen hemmelighet hva Demokratene i Odda har hatt som sak nr. 1 i mange år.

- Det er NEI til UNESCO, sier Solheim.

- Alle kandidatene på vår liste er motstandere av UNESCO-søknaden, og alle er opptatt av å få ryddet smelteverkstomta slik at vi kan få skaffet nye arbeidsplasser og dermed stimulere ungdommen til å bli værende i kommunen, sier John Ingolf Hauge.

- Vi sier også nei til Lindehuset som kulturbygg og nei til kjøpesenter, sier Svenning. - Men vi vil oppruste Odda Folkebad og Odda stadion, sier Nilssen Svenning.

Som ungdommer vil de satse på tiltak i lokalsamfunnet som får ungdommen tilbake til Odda etter endt skolegang.

- Det er flere ungdommer som reiser hverfra. Hadde vi fått en høyskole her så hadde vi fått både arbeidsplasser, pluss ungdom til Odda, ser Solheim.

Solheim er hjelpepleier. Nilssen Svenning helsefagarbeider.

- Vi trenger god omsorg innen helse, ny sjukehem og flere 100 prosent-stillinger. Demokratene går til valg som omsorgspartiet, sier de.

For John Ingolf Hauge er rassikring av vegene et viktig politisk mål.

- Jeg har ikke tatt stilling til hvor Oddapakken bør gå, men med 3-4 ras i året er det helt nødvendig å rassikre de mest utsatte vegene. Jeg er også helt imot den «midlertidige» riksvegløsningen forbi barneskolen. - Alt som er midlertidig Odda har en lei tendens til å bli permanent, sier han. Hauge står på kummulert fjerdeplass. Han har en fortid som FRP-politiker. Marianne Solhem står på 6. plass og Veronica Nilssen Svenning på 18. plass på Demokratenes liste til kommunestyrevalget i Odda.

De går til valg på et partiprogram som sier nei til mottak av nye flyktninger, nei til eiendomsskatt på boliger, små og mellomstore bedrifter, full barnehagedekning og prioritering av musikk og idrettsaktiviterer rettet mot ungdom. Partiet vil også ha hele Odda definert som et turiststed og søndagsåpne butikker.

- Vil Demokratene ha Trallebanen i Skjeggedal i drift?

Ja, dersom det er mulig. Odda må satse på turisme i hele kommunen, ikke bare i Røldal og Skjeddedal.Og vi trenger en cruisebåthavn, sier John Ingolf Hauge.

- Har terroren som skjedde 22 juli fått ungdommen til å bli mer interessert i politikk?

- Det tror vi. I alle fall er det lett å få folk i tale om politiske saker, sier John Ingolf Hauge, Marianne Solheim og Veronica Nilssen Svenning.

Artikkeltags