Bakeri totalskadd i brann

Innehaver Michael Andersen synes det som har skjedd er svært trist, og sier at det er vanskelig å si mye om fremtiden for bakeriet i Sørfjordsenteret.

Innehaver Michael Andersen synes det som har skjedd er svært trist, og sier at det er vanskelig å si mye om fremtiden for bakeriet i Sørfjordsenteret. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

I løpet av natten begynte det å brenne på Lille Bakeri på Sørfjordsenteret. Bakeriet er totalskadd, men også de andre bedriftene på Sørfjordssenteret er rammet.

DEL

Ifølge politibetjent Geir Telle vet man så langt ikke årsaken til brannen, som ble meldt inn litt over klokken 04. Rundt klokken 05 meldte brannvesenet at de hadde kontroll på situasjonen.

Politiet har nå sperret av Sørfjordsenteret, og ventet ved 09-tiden på at forsikringsselskapene skal komme til området.

- Totalt utbrent

Telle seier at bakeribygningen er totalt utbrent, og at neste steg fra politiets side blir at kriminalteknikere vil komme fra Bergen til Odda mandag, for å forsøke å avdekke brannårsaken.

Brannen har startet på bakeriet, som ligger tett inn mot andre bygninger. Brannen har ikke spredd seg, men på siden mot Rema 1000-butikken skal det etter hva HF erfarer være store røykskader. På siden mot Vinmonopolet skal skadene være mindre.

Ingen personskade

Operasjonsleder Morten Rebnord i Vest politidistrikt opplyser at ingen personer har kommet til skade som følge av brannen.

- Ingen i Odda er savnet som følge av hendelsen. En person som var på jobb et sted i senteret ble evakuert ut av brannvesenet, men er i god behold, sier operasjonslederen.

Hele Sørfjordsenteret holdes inntil videre stengt. Hvor lenge det blir til bygget åpner igjen er uklart, men etter det HF forstår vil dette bli vurdert nærmere på mandag.

- Fryktelig trist

- Dette er fryktelig trist, sier innehaver av bakeriet,  Michael Andersen til Hardanger Folkeblad i morgentimene lørdag.

Han forteller at han fikk melding om brannen rundt klokken 05 natt til lørdag. Da han kom ned til bakeriet, så han stor røykutvikling, men på det tidspunktet ingen åpne flammer. Det er likevel klart at det har vært stor varmeutvikling, da mye av utstyret på bakeriet har smeltet.

Han forteller at det på nåværende tidspunkt er vanskelig å si noe om fremtiden for bakeriet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken