– Et uunnværlig tilbud

Tre bekymrede mødre: OppMot er i rådmannens budsjett for 2017 foreslått nedlagt, men partiene i formannskapet har alle funnet inndekning for å opprettholde ordningen. – Vi tror heller det er mer samfunnssparende å styrke OppMot, sier f.v. Marianne Severinsen, Randi Eriksen og Linda Mala.

Tre bekymrede mødre: OppMot er i rådmannens budsjett for 2017 foreslått nedlagt, men partiene i formannskapet har alle funnet inndekning for å opprettholde ordningen. – Vi tror heller det er mer samfunnssparende å styrke OppMot, sier f.v. Marianne Severinsen, Randi Eriksen og Linda Mala. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elevenes foresatte sier OppMot er et lyspunkt for hele familien i en ellers krevende og vanskelig hverdag.

DEL

Marianne Severinsen, Randi Eriksen og Linda Mala har alle barn som er elever på OppMot. Mødrene er bekymret for barnas skolehverdag dersom tilbudet skulle forsvinne.

– OppMot har trua på alle barn som av ulike årsaker har fått en utfordrende start i skolelivet. Nå må politikerne ha like stor tro på tilbudet, og ikke foreslå nedleggelse som ledd i et sparetiltak. Vi tror heller det er samfunnsparende å styrke OppMot, forteller de.

Les også: – Mange kommuner sier at unge som faller ut koster samfunnet en livslønn

Bygger opp selvtilliten

De sier barn, som er anbefalt spesialpedagogikk fra PPT, sliter med å finne mestringsfølelsen både i klasserom og i undervisningsgrupper med andre barn.

– Det er her OppMot har sin styrke. Dette er en arena der barn får være barn, samtidig som de får tett oppfølging av relasjonsbyggende voksne, sier Severinsen.

– De voksne er tilstede, og møter ungene på det stadiet de er den dagen. De blir både sett og hørt, legger hun til.

Hennes sønn er elev på OppMot en dag i uka.

– Gjennom samarbeid og praktisk arbeid er elevene med på å lage ferdige produkt. Dette bygger opp selvtilliten, som barna igjen tar med seg tilbake i den vanlige skolehverdagen, sier Severinsen og legger til at den ene ukedagen er en stor motivasjonsfaktor både for sønnen og de andre i familien.

– OppMot handler også om inkludering, det er en arena der barna blir godtatt for den de er. Tilbudet er dessuten bra for sosialiseringsbiten. Min sønn var tidligere avhengig av at alt måtte være forutsigbart. Under tiden på OppMot har han blitt mye bedre på å ta ting som de kommer, noe som fører til bedre mestring i klasserommet, uttaler Mala.

– OppMot er et lyspunkt i en ellers krevende og vanskelig hverdag. Det gir barna håp og styrke til å fullføre utdanningen, få arbeid, og stå stødig på egne ben senere i livet, sier hun.

Bra for hele familien

Elevenes foresatte sier det vil være svært bekymringsverdig om ordningen legges ned.

– Min sønn har hatt god nytte av tilbudet, men det har også vært til stor hjelp for hele familien. Vi har langt mere ro, sier Eriksen.

– OppMot kan med sine mange samarbeidspartnere tilby elevene en rekke spennende aktiviteter. Vi klarer ikke å se hva skolen kan tilby som alternativ, sier mødrene.

Artikkeltags