Pianorockeren Stephen Ackles skal snart ut på turne, og med seg på scenen har han Linda Gail Lewis, søsteren til selveste «The Killer» - rockelegenden Jerry Lee Lewis.

– Linda og meg hadde vårt første musikalske samarbeid for 30 år siden. Våre mest aktive år sammen var fra slutten av 1980-tallet og fram til starten av 2000-tallet. Siden har vi møttes innimellom på festivaler, sier Ackles til Hardanger Folkeblad.

Lover fest og moro

Dette er likevel første gangen de setter opp et stort show sammen.

I tillegg til en hit-parade med de beste låtene fra Elvis, Little Richard, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Chuck Berry med flere – vil publikum også få høre flere av Stephen Ackles egne låter, samt duetter som han og Lewis har gitt ut sammen.

Han sier showet tar utgangspunkt i 1950-tallet og musikken som kom i kjølvannet av Elvis og Co.

– Jeg kan love god gammel rock 'n' roll, her blir det fest og moro, uttaler Ackles.

De som tar turen til Odda kino vil få gleden av å oppleve to erfarne artister, som begge har underholdt i over en mannsalder.

– Vi begynte begge da vi var 14 år. Linda var i starten oppvarmer for Jerry Lee Lewis, noe hun også er den dag i dag, forteller Ackles.

– Det er skikkelig moro å dra på turne med denne type show, da vi spiller musikk som ligger mitt hjerte nærmest, fortsetter han.

Energisk på scenen

Konsertarrangøren skriver i en pressemelding at Ackles er den største pianorockeren vi har i Norge. I 2012 ble han for mange gjenoppdaget med sin versjon av «Satan», framført på Trygdekontoret, NRK. Låten ble kåret til årets coverlåt.

«Etter dette har han utgitt to nye album og hatt en storslått suksess med hyllest-showene til Elvis Presley. Få rockere i Norge kan måle seg med den musikaliteten og energien som Mr. Ackles får frem på scenen», står det i pressemeldingen.

Linda Gail Lewis trakterer pianoet som “The Queen of Rock 'n' Roll”, og vil presentere rockeklassikere slik bare hun kan gjøre det. Ackles sin scenemakker har truffet og opptrådt sammen med de som har betydd noe i rockens historie.

– Linda møtte selveste Elvis Presley noen ganger. Hun vil fortelle om disse møtene, samt framføre sin egen Elvis-hyllest, sier Ackles, og håper oddingene kjenner sin besøkelsestid.