Gå til sidens hovedinnhold

Nynorskpris til journalist Kjersti Mjør

Artikkelen er over 2 år gammel

Bergens Tidende-journalist Kjersti Mjør er tildelt Kulturdepartmentets nynorskpris for journalister i 2019, for sin særegne journalistiske stemme.

Juryen mener at Mjørs saker er peget av stor varme for mennesket, nysgjerrighet og humor.

– Hun får fram dramatikk og følelser uten store ord og utbroderinger. Setningene er ofte korte med litterære kvaliteter, skriver juryen i begrunnelsen.

De mener at langsakene hennes kan minne om å lese en liten roman. Og at Mjør er en av landets beste portrettører, noe hun blant annet beviste i podkast-serien «Dei 15 mest vestlandske vestlendingene».

Mjør er født i 1965 og kommer fra Kvanndal i Granvin i Hordaland. Hun har arbeidet som journalist i Bergens Tidende i over 20 år. Hun har også erfaring fra NRK Sogn og Fjordane, NRK Hordaland og NRK P2.

Formålet med nynorskprisen for journalister er å fremme bruk nynorsk i mediene, og årlig ære en dyktig journalist som bruker språket.

Juryen har bestått av programleder Solveig Barstad i TV 2, språkkonsulent Inger Johanne Sæterbakk ved Det Norske Teatret og professor Øystein A. Vangsnes ved Universitetet i Tromsø og Høgskulen på Vestlandet.

Blant tidligere prisvinnere er Jon Hustad, Jens Kihl, Guri Kulås og Harald Thingnes.

Kommentarer til denne saken