Dette vil de ha som Vestlands nye fylkesvåpen

Dette bildet har Hordaland fylkeskommune brukt for å illustrere det nye fylkesvåpenet.

Dette bildet har Hordaland fylkeskommune brukt for å illustrere det nye fylkesvåpenet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Utformingen av det nye fylkesvåpenet startet i begynnelsen av 2017. Nå ser det ut til å gå mot en avgjørelse.

DEL

(Bergensavisen) Det har vært en lang prosess rundt Vestlands fylkesvåpen. Innbyggerne i Hordaland og Sogn og Fjordane har blitt invitert til å sende inn sine forslag, det har blitt arrangert designkonkurranse der ulike designbyrå utarbeidet motiver på grunnlag av forslag fra fagkomiteen.

«Et makkverk»

Stortingsrepresentant for Høyre, Tom-Christer Nilsen, gikk hardt ut og kalte forslaget til nytt fylkesvåpen for «et makkverk» og uttalte videre:

– Det er helt uten sjarm, sa han til BA.

Dette skjedde rett etter at Hordaland fylkeskommune annonserte de fire kandidatene som sto igjen til å bli fylkesvåpenet til Vestland.

Stortingsrepresentantene Silje Hjemdal (Frp) fra Bergen og Frida Melvær (H) fra Askvoll i Sogn og Fjordane, har også fremmet et alternativt forslag til nytt fylkesvåpen. De engasjerte kunstner Øyvind Tumyr fra Askøy, som laget en skisse der helgenen St. Sunniva var motivet.

Ikke avgjort ennå

Nå kan det imidlertid se ut til at debatten rundt fylkesvåpenet snart når en konklusjon. For torsdag innstilte Fellesnemnden hva som blir fylkesvåpenet. Fargekombinasjonene var mange, men politikerne landet til slutt på dyp blå og sølv.

Blått er ifølge fellesnemnden å foretrekke fordi det vil fungere bedre over tid. Sølvfargen kan også vises som grått eller hvitt, skriver de i en pressemelding.

Men alt rundt fylkesvåpenet er ikke helt avgjort ennå. For slikt er ikke gjort i en håndvending.

Nå går innstillingen videre til fylkestingene i Hordaland og Sogn og Fjordane, dette skjer i henholdsvis midten av juni og begynnelsen av juni.

Derfor gjenstår det å se hva fylkestingene ønsker. For at innstillingen skal gå igjennom, må nemlig begge være enig.

Artikkeltags