Mann i 20-årene gikk seg vill i Suldal

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet lette natt til onsdag etter en mann under utfordrende forhold i Suldalsheiene i Rogaland. Han meldte selv fra at han hadde gått seg fast i skodda. I 9-tiden torsdag meldte politiet at mannen var funnet, kald, men oppegående. Politiet roser innsatsen til lokalt hjelpemannskap og kjentmenn.

DEL

(Haugesunds Avis) SULDAL: Det ble iverksatt leteaksjon etter mannen i slutten av 20-årene etter at han ringte til politiet og opplyste at han hadde gått seg fast i området rundt Skaulen i Suldalsheiene i 20-tiden tirsdag kveld.

– Det var regn og tykk tåke i området. Han oppga selv egen posisjon, så vi vet ganske nøyaktig hvor han er, sa operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sørvest politidistrikt til NTB klokka 2.50 natt til onsdag.

Halvannen time senere var mannen ennå ikke funnet.

– Vi jobber fremdeles med å komme fram til savnede. Det er fryktelig vanskelige forhold med tett tåke og svært krevende terreng, opplyste politiet.

Har funnet mannen

I 9-tiden onsdag opplyser politiet at mannen er funnet av politihund med fører, ikke langt fra stedet som var savnedes siste posisjon.

– Mannen er kald, men oppegående, skriver politiet på Twitter.

Det ble tirsdag kveld sendt ut to søkslag fra de frivillige, kjentmenn og politiet med politihund, for å forsøke å hente ut mannen. Det ene søkslaget gikk fra Sauda-siden i retning Skaulen, men måtte ta en pause på en hytte på grunn av at det var «null sikt» i området. Det andre laget gikk fra Hamrabø i Suldal.

– De er ikke langt unna, men sliter med å finne en framkommelig rute, skrev politiet på Twitter i morgentimene.

Mannens mobil gikk tom for strøm på natta, så det har ikke vært kontakt siden da. Savnede var våt og kald og hadde ikke med seg overnattingsutstyr.

Da Haugesunds Avis var i kontakt med politiet like før klokken 06.30, kunne de opplyse at savnede fortsatt ikke var funnet.

– Det er vanskelig terreng og vanskelige værforhold. En patrulje er like i nærheten av posisjonen som er oppgitt – rundt 150–200 meter i luftlinje, men de klarer ikke å ta seg fram, opplyste operasjonssentralen da.

Klokken 07.25 meldte politiet at mannskap ble skiftet ut.

– Det vurderes fortløpende om tåken letter slik at helikopter kan sendes til stedet, skrev de på Twitter.

Fire timer å gå til posisjonen

Innsatsleder hos politiet, Terje Heldal, forteller at den siste telefonkontakten de hadde med mannen var rundt klokken 23.30 i går kveld. Da gikk han tom for batteri.

– På det tidspunktet hadde vi fått plottet han inn på et område, og hadde en viss formening om hvor han var. Utfordringen var at det var en fire timers tur å gå for letemannskapene til denne posisjonen. Da været ble for krevende, måtte de avbryte og ta seg inn på en hytte før de fikk gått i gang igjen. Sikkerheten til letemannskapene måtte også prioriteres, sier Heldal.

– Mannen oppholdt seg i et terreng som gjorde at han fikk tilbakemelding om å bli der han var. Det er noen stup og bratte skrenter, så vi ønsket ikke at han skulle gå videre i mørket, sier han.

Mannen ble funnet klokken 08.40 onsdag morgen.

– Hvilken tilstand var han i da?

– Den tilbakemeldingen jeg har fått er at han var våt og kald, men han smilte til letemannskapene da de kom. Siden det ikke er flyvær, har de også en god tur foran seg ned igjen før de kommer til Sauda. Han er i følge med politiets hundefører og en kjentmann, og han vil bli sjekket av lege når han kommer ned.

Det forteller innsatsleder til Haugesunds Avis. Innsatslederen skryter videre av letemannskapene.

– Det har vært krevende for involverte letemannskaper. Det har vært tåke, regn og kaldt. Terrenget var svært, svært krevende og det var ikke flyvær for helikopter. Vi må virkelig berømme innsatsen til lokalt hjelpemannskap og kjentmenn, sier Heldal.

Artikkeltags