Gå til sidens hovedinnhold

Antar person i vann var fugl

Artikkelen er over 5 år gammel

HAUKELI: Søket etter en antatt person i vannet er avsluttet.

(Telemarksavisa)

SISTE: Redningsoppdraget ved Haukeliseter er nå avsluttet. Ifølge politiet i Telemark trekkes ressursene tilbake.

– Det er ikke funnet noen som var nødstedt, sier operasjonsleder Terje Pedersen ved Sør-Øst politidistrikt klokken 20.08, tirsdag kveld.

Så person i vannet

Det var like før klokken 18.30 at politiet mottok melding om at en person hadde havnet i Ståvann ved Haukelister i Vinje, og at vedkommende trengte hjelp.

Kort tid senere var politi og brannvesen fra Hordaland på plass.

– Politi og brannvesen er på stedet og søker med båt, men situasjonen er ikke avklart ennå, sier Pedersen til TA like før klokken 19.00 tirsdag kveld. I tillegg har hovedredningssentralen sendt dykkere til stedet i Sea King-helikopter.

Trolig Canada-gås

Ved 19.30-tiden kom det nye opplysninger om redningsoppdraget. Ifølge operasjonsleder for Hordaland-politiet, skal det trolig være snakk om en fugl, og ikke en person i vannet.

– Vi har vært i kontakt med melder som hadde hørt skrik og observert plask cirka fire- til 500 meter unna land. Vi har hatt båt i området, og dykkere er på vei ned i vannet nå, forteller operasjonsleder Morten Rebnord ved Hordaland politidistrikt til TA.

– Det er Canada-gås i området, og vi antar at det er fugl hun kan ha observert, legger Rebnord til.

Fjellstue

Ståvann ligger like ved Haukeliseter fjellstue. Observasjonen fra melder skal ha skjedd ved en liten holme i vannet, vest for Haukelifjell.

Ifølge Rebnord er det ingen personer som er meldt savnet fra fjellstuen, som ligger like ved.