Gå til sidens hovedinnhold

Nyheter på direkten

Artikkelen er over 2 år gammel
For abonnentar

Kommentar Dette er ein kommentar, skrive av ein redaksjonell medarbeidar. Kommentaren gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

Det siste året har vi i Hardanger Folkeblad økt bruken av direktesendinger når vi rapporterer fra ulike begivenheter i distriktet vårt.

Både sport, politiske debatter, folkemøter og andre hendelser er ting vi overfører på hardanger-folkeblad.no og som er blitt en naturlig del av journalistikken vår.

Denne uka var vi til stede for å sende direkte fra et folkemøte i kommunestyresalen. Både NVE, Statnett og Odda Energi orienterte om sine fremtidige investeringsplaner og prosjektet om ny transformatorstasjon i Skjeggedal. Dette pågikk i en times tid, men møtearrangøren ønsket ikke at spørsmålsrunden fra publikum ble filmet.

Begrunnelsen var at arrangørene fryktet dette kunne føre til at færre tok ordet for å komme med innspill og spørsmål.

Selv om vi gjerne kunne tenkt oss å sende hele møtet, forstår vi at direkteoverføring som rapporteringsform kan være problematisk i noen tilfeller. Derfor har vi alltid vært opptatt av god dialog med arrangører, enten det er offentlige etater, sportsklubber eller privatpersoner.

Vi ønsker selvsagt ikke å ødelegge eller forstyrre møter eller arrangementer mens vi rapporterer.

Selv om den siste delen av folkemøtet i Odda denne uka ikke ble filmet, fikk vi være til stede med en journalist i salen. Det skulle selvsagt bare mangle. At informasjon og møter av stor samfunnsmessig betydning er åpne for pressen er et viktig prinsipp.

I dette møtet synes vi at pressen også burde fått muligheten å rapportere med levende bilder og at frykten for at dette ville ødelagt for møtet er overdreven. 

Medias bruk av video og direktesendinger kommer trolig til å øke enda mer i tiden fremover og her er det nok også klare forventninger blant de fleste av HF sine lesere.

Det må også arrangører av folkemøter og sportsarrangementer forberede seg på.

Kommentarer til denne saken