Været blir best før helgen

Det skal bli fine dager frem mot helgen.

Det skal bli fine dager frem mot helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vestlendingene er værvinnerne ved inngangen til helga, men ellers blir det skiftende med både sol, vind, regn og snø.

DEL

Allerede fra torsdag kunne man på Vestlandet nærmest nyte sommertemperaturer med mellom 15 og 18 grader. Dette skyldes blant annet føneffekten og et høytrykk i nord og et lavtrykk i Storbritannia.

– Fredag blir det fortsatt pent vær, men kanskje litt mer skyet, og ikke med særlig med nedbør, sier statsmeteorolog Marit Berger ved Meteorologisk institutt til NTB.

Noe dårligere i helgen

Første del av helgen blir det noe dårligere vær med perioder både med nedbør og sol. Nedbøren vil komme som regn i lavereliggende strøk og ved kysten, og som snø/sludd i høyereliggende strøk.

Også Østlandet starter med relativt pent vær, temperaturene blir ikke like høye som på Vestlandet, og det vil også være en del mer skyet gjennom hele perioden, og over helgen.

– I det hele tatt vil været i Sør-Norge og Midt-Norge være noe ustabilt og vekslende, sier Berger.

Noe spesielt varmt vårvær kan hun ikke love er på trappene, verken på Østlandet eller Vestlandet.

– Prognosene for neste uke spriker ganske mye, så det blir nok en skiftende værtype også framover, sier hun.

Kjøligere i Midt- og Nord-Norge

I Midt-Norge vil også været skifte mye gjennom hele perioden, med en del vind nord for Trondheim. Temperaturene vil være lavere enn lenger sør i landet, og det vil komme en del nedbør, i lavereliggende strøk og ved kysten. Denne nedbøren vil komme som regn, mens det igjen blir snø/sludd i høyereliggende strøk og i innlandet.

– I Nord-Norge vil det bli relativt kjølig, stort sett med kuldegrader. Dermed vil nedbøren i nord stort sett komme som snø. Aller lengst nord vil det komme en del pålandsvind, sier Berger.

Artikkeltags