– Det er meningen at Skoddamila skal være et uhøytidelig sentrumsløp for små og store i Odda by, så her er plass til alle. Man løper individuelt eller i grupper, alt etter eget ønske. Vi håper flest mulig tar turen enten for å løpe eller for å se på små og store springe i sentrum , sier arrangementansvarlig Joakim Sørå fra SK Odda som står bak løpet.

NB: I dagens papirutgave av Hardanger Folkeblad skrev vi at løpet blir arrangert førstkommende helg Det stemmer ikke. Løpet går av stabelen lørdag 2. september kl 11.00-13.00.

Les også: – Vi er absolutt nøgde

Løpet ble første gang arrangert i mai 2016 og er et gratis arrangement hvor selve løpet går over en såkalt «Skoddamil», tilsvarende en engelsk mil - det vil si 1609,34 meter. Både påmelding og oppmøte skjer ved «Alt kjem til å bli bra»-skiltet, og deltakerne løper når de selv ønsker det.

I fjor var det 36 deltakere og arrangørene har også fått med seg de lokale bedriftene Cubus Odda og Aarekol Trafikktjenester som sponsorer.

– Vi må også få takke Smelteverkstomta Næringsutvikling for at vi får lov å bruke Smelteverkstomta til dette arrangementet, sier Sørå.

Les også: Lager nytt sentrumsløp

Løpet er delt opp i seks klasser både for barn og voksne.

Arrangør av Skoddamila, Sportsklubben Odda, er en privat sportsklubb som ble stiftet i 2012. Klubben er først og fremst med i den lokale fotballserien Terje Storhaug-ligaen, men har i tillegg egen sykkel- og skigruppe, golfgruppe og turngruppe.