Brann slo Sogndal 3-2

Henrik Kjelsrud Johansen og Brann slo Sogndal 3-2 i en treningskamp på Bømlo søndag.

Henrik Kjelsrud Johansen og Brann slo Sogndal 3-2 i en treningskamp på Bømlo søndag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Slik var den fuktige treningskampen på Bømlo.

DEL

1. omgang på Sentralidrettsanlegget på Bremnes var lenge en begredelig affære, i et tidvis høljende regnvær og med et fravær av sjanser.

Men etter 24 minutter fikk Veton Berisha en mulighet som definitivt var av det gedigne slaget, skriver BA. Utrolig nok ventet Brann-spissen så lenge at skuddet ble blokkert. Og så kontret Sogndal.

De flyttet ballen mesterlig og kjapt frem til en to mot en-situasjon, som Sigurd Haugen avsluttet med en fin kjipp over Håkon Opdal og til 1-0-ledelse til sogningene.

Svakt av Sogndal-keeper

Men om Veton Berisha ventet for lenge i forkant av at Brann kom under, ventet kke rødtrøyene lenge før de slo tilbake. For tre minutter etter at de tok ledelsen, var Sogndal-keeper Kristian Rutlin både klønete og uheldig. Med Mathias Dyngeland borte på landslagsoppdrag, fikk reserve Rutlin sjansen, men etter 27 minutter lot han en høy ball sprette i tverrligger i stedet for å slå den over mål.

Resultatet ble at Gilbert Koomson fikk ballen sprettende fint på lissen, og kunne enkelt sette inn utligningen til 1-1.

Slo Wormgoor i luften

Brann byttet fem mann i pausen, og flere skulle det bli - til sammen åtte i løpet av omgangen. Sogndal brukte også hele benken, men det ble likevel nok av action de siste 45.

Etter 53 minutter slo Martin Ramsland Vito Wormgoor i luften, og stanget inn 2-1 til Sogndal. Men Brann slo tilbake, med en kar som har vært opptatt av alt annet enn fotball de siste dagene.

Bamba fikk datter

For i helgen har Daouda Bamba og samboer Frida Mikalsen Strøm fått sitt første barn, en liten datter. Men den nybakte faren ble med til Bømlo, og satte inn utligningen til 2-2 på straffe etter 79 minutter.

Fire minutter senere sendte Amer Ordagic i vei en avslutning etter corner som så ut til å være på vei i mål. Sogndals Alioune Badou prøvde å klarere, men endte med å skli ballen i eget mål.

Mikael Berg Kvinge (15) fikk sin debut for Brann mot slutten, men måtte av banen med en skade. Da kom Bremnes-spiller Stian Ytrøy på banen, det var avtalt på forhånd som en gest til arrangørklubben.

Treningskamp, altså, som endte 3-2 til Brann en fuktig ettermiddag på Bømlo.

Artikkeltags