Steinras stengte vegen ved Låtefoss

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag formiddag gikk det et ras på riksveg 13 ved Låtefoss. Vegen var en periode stengt.

DEL

Natt til torsdag feide kraftige regnskyll inn over Vestlandet. Flere stedet i distriktet var det mye vann i vegbanen den påfølgende formiddagen.

Klokka 09:24 fikk politiet melding om et steinras som hadde kommet helt ned i vegbanen like sør for Låtefoss. raset dekket vegbanen delvis.

– En patrulje er på stedet og driver dirigering forbi raset, som er ca. tre meter bredt. Ingen personer har kommet til skade, opplyste politiet.

Raset besto av både stein og trær. Vegen ble en periode stengt på grunn av opprydning, men kunne senere åpne med redusert framkommelighet.

Da HF var på stedet rundt klokka 11:00 var opprydningen i full gang. Til tross for litt utfordringer for de største kjøretøyene gikk trafikkavviklingen greit på stedet.

Flere steder på riksvegen i Oddadalen hadde det kommet ned steiner i vegen og det var generelt mye vann flere steder.

Meteorologisk institutt advarte allerede onsdag mot mye nedbør natt til torsdag.

Torsdag var det stor snøskredfare i hele region Hardanger, og det var også sendt ut varsel om jordskredfare på gult farenivå.

– Stigende temperaturer vil føre til stor snøsmelting også i høyfjellet. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp og kan da utvikle seg til flomskred. Det er også fare for jordskred/utglidninger i lavlandet der det er lite snø, opplyser NVE.


    Foto: Eivind Dahle Sjåstad

    Foto: Eivind Dahle Sjåstad

    Allerede i morgentimene var det stein i vegbanen ved Låtefoss. Foto: Privat

    Allerede i morgentimene var det stein i vegbanen ved Låtefoss. Foto: Privat

    Artikkeltags