(frifagbevegelse.no)Ifølge samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er målet at folk over hele landet skal få avisen, også på lørdager. Den utlyste anbudskonkurransen omfatter om lag ti prosent av lørdagsavisene via abonnement.

Etter at det ble slutt på Postens lørdagsomdeling i 2016, inngikk staten avtale med selskapet Kvikkas AS for å sikre lørdagsdistribusjon av aviser i områdene utenfor avisbudnettet. Denne avtalen gjelder til 3. november 2018.

Les også: Regjeringa vil lytta til reaksjonar på postomlegginga: – Ikkje einig i at distrikta blir nedprioritert

Samferdselsdepartementet ønsker nå å skrive kontrakt med anbudsvinneren for 14 måneder, med opsjon på ytterligere tolv måneder.

– Stadig flere bruker digitale medier for å holde seg oppdatert på nyhetsbildet, men for mange er papiravisen fremdeles viktig. Vi sørger for at folk over hele landet kan få lese avisen sin på lørdager, forsikrer Solvik-Olsen.

Ifølge departementet har både aviser og andre instanser vært involvert i definisjonen av dekningsområdet som er på anbud. Her har man blant annet tatt utgangspunkt i et dekningsutvalg sammensatt av representanter fra Kvikkas, Schibsted, Amedia og Polaris.

Les også: Kan bli post kun annenhver dag: – Det kan bli voldsomt dramatisk. Da må vi tenke helt nytt

«Målet har vært å avklare ansvarsfordelingen på enkelte områder, hvor det har vært uklart hvorvidt det er Kvikkas eller avisbudnettet som har vært ansvarlig for omdeling av lørdagsaviser», skriver departementet. Dekningsområdet er også definert ut fra innspill Samferdselsdepartementet har fått i en høringsrunde knyttet til temaet.

Fristen for å levere anbud er satt til 4. mai, og departementet forventer å offentliggjøre vinneren i løpet av juli. (ANB)