Politiet etterforsker forbikjøringen

  Av

  Politiet ber de invoverte om å melde seg.

  DEL

  To sjåfører filmet tilfeldigvis den samme hodeløse forbikjøringen mellom Voss og Vinje søndag. Både bilen som lå bak og han som nesten fikk den forbikjørende bilen rett i fronten, dokumenterte kjøringen.

  – Vanligvis kommenterer ikke UP private trafikkvideoer, men videoene som viser forbikjøringen mellom Vinje og Voss er så alvorlig, og viser hendelsen både forfra og bakfra, så her kan vi trygt uttale oss, sier distriktsleder for utrykningspolitiet på Vestlandet, Terje Oksnes til BA.

  – Kvapp voldsomt

  Han sier forbikjøringen er den hendelsen som er nærmest en ulykke han noen gang har sett.

  – Det er nesten ikke til å tro at dette kunne gå bra, det er så ørsmå marginer om å gjøre før tre biler havner i en trafikkulykke, sier Oksnes.

  Han mener sjåføren av bilen som foretar den halsbrekkende forbikjøringen setter mange mennesker i fare med kjøringen sin.

  – Dette kunne fått ganske store følger. Det er ikke godt å si hvorfor noen velger å kjøre på denne måten, sjåføren hadde ingen muligheter til å se om det kom biler imot, sier Oksnes.

  – Hva tenkte du da du så videoen?

  – Jeg kvapp voldsomt da bilen plutselig dukket opp. Jeg måtte se videoen flere ganger før jeg skjønte at dette i det hele tatt hadde gått bra, sier UP-sjefen.

  Han er glad for at folk som opplever slike hendelser i trafikken melder fra om dem.

  – Uten å selv opptre som politi, må folk selvsagt melde fra om denne typen kjøring. Det setter politiet stor pris på. Kanskje kan det virke avskrekkende på folk å vite at det er mange med kamera i frontruten, at de kan bli filmet dersom de gjør slike ting, sier Oksnes.

  – Meld dere

  Lensmann på Voss Robert Veseth, bekrefter overfor BA at de har satt i gang arbeidet med å forsøke å identifisere bilen og føreren. De har også avhørt flere vitner.

  – Vi ser alvorlig på denne saken, og jeg forstår godt at de andre involverte i hendelsen ble redde av dette. Her har man hatt maksimal flaks, sier han.

  Politiet på Voss har tidligere identifisert førere etter lignende hendelser.

  – I de mest alvorlige sakene, som denne, velger vi å prioritere å etterforske. Jeg oppfordrer dem som satt i den aktuelle bilen eller eventuelt andre vitner om å melde seg til oss, sier lensmannen på Voss.

  Artikkeltags