Nå er det slutt på det tørre været

På Seljestad har det vært noen flotte høstdager denne uka. Nå er det snart slutt

På Seljestad har det vært noen flotte høstdager denne uka. Nå er det snart slutt

Av

Etter noen aldeles nydelige høstdager med temperaturer rundt 20 grader, må vi nok dessverre innse at det er duket for tradisjonelt vått høstvær igjen.

DEL

– Det er en endring på gang værmessig nå. Høytrykket som har ligget lenge over Skandinavia er i ferd med å svekkes. Et lavtrykk nordvest av Skottland kommer inn over oss allerede i kveld, sier meteorolog ved Storm Geo, Beathe Tveita torsdag ettermiddag.

Og med lavtrykket kommer også nedbør.

– Vinden begynner å øke på, og etter klokken åtte i kveld vil det komme regn over store deler av Hordaland. Det er en frontsone som skal passere som vil gi omkring ti millimeter nedbør i natt, sier Tveita.

Fredag, lørdag og søndag kan vi vente oss skyet vær med enkelte regnbyger.

Maksimumtemperaturen ved Florida torsdag var 19,8 grader. Men nå blir det kaldere i dagene fremover.

– Fredag synker temperaturen til 15-16 grader, før det frem mot søndag faller videre ned til 12-13 grader. Deretter blir det virkelig lave temperaturer i neste uke, sier Tveita.

Mandag og tirsdag ser ut til å bli preget av sterk vind, opp i kuling fra nord, og bygevær. På nattestid kan det bli ned i fem grader, mens det på dagtid antakeligvis vil ligge på under ti grader.

– Etter en vindfull og kjølig start på neste uke, kan det komme til å bli litt fint høstvær onsdag og torsdag. Det blir mye kjøligere enn det vi har hatt denne uken, men det kan bli fint. Men så ser det ut som det snur igjen inn mot neste helg med lavtrykk fra vest og regn, sier Tveita.

Artikkeltags