SV vil gjøre Hardanger til pilotområde for lakseoppdrett

Audun Lysbakken (SV)

Audun Lysbakken (SV)

Artikkelen er over 2 år gammel

Audun Lysbakken lover velgerne i Hardanger fortsatt kamp om Odda sjukehus, men har ingen svar på hvordan man skal få flere offentlige arbeidsplasser til distriktene.

DEL

I en liste over hva partiet har tenkt å gjøre for Hordaland, dersom de kommer i posisjon, har SV Odda sjukehus og satsing på lakseoppdrett som to av de heteste kampsakene.

– Jeg ønsker med denne listen å vise hva jeg jeg kommer til å gjøre for fylket mitt dersom jeg blir gjenvalgt. Odda sjukehus er en kamp jeg har vært med på i Hardanger og som vi forhåpentlgivis har fått en løsning på. Jeg tror det er nødvendig med stortingsrepresentanter som vil passe på at de store partiene følger opp. Vi ønsker også å satse på lukkede opprettsanlegg i Hardangerfjorden og regionen bør utpekes som et pilotmråde, sier Lysbakken.

– Ønsker dere først og fremst å kaste dagens regjering eller er hovedmålet å komme i regjering, for eksempel med Ap?

– Begge deler, men først og fremst, uansett hva som skjer, er en stemme på SV en stemme for å bli kvitt Høyre og FrP. Så er vårt mål å ta makten selv. Politikken blir avhengig av hvor stort gjennomslag vi får for hovedkravene våre, understreker Lysbakken.

De siste ukene har HF skrevet mye om frafallet av offentlige arbeidsplasser i Hardanger. Lysbakken er klar på at partiet er i mot det han beskriver som sentraliseringspolitikk under den borgerlige regjeringen, men har få konkrete lovnader til Hardanger.

– Politikken som har vært ført er en forfeilet tankegang om at dersom man gjør noe større så blir det bedre. Vi tror tvert imot at hvis ting ligger nærmere folk så er det bedre. Både Ap og SV kan gjøre en god jobb med å snu trenden som har skutt fart under denne regjeringen, sier han.

Artikkeltags