Odding med på NRK sitt maraton om Grieg

Ørjan Hartveit er nå bosatt i Bergen og ansatt på Griegakkademiet. Han er en ofte brukt solist og som kormedlem i Edvard Grieg koret.

Ørjan Hartveit er nå bosatt i Bergen og ansatt på Griegakkademiet. Han er en ofte brukt solist og som kormedlem i Edvard Grieg koret.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag ettermiddag starter NRK en maratonsending der alle Griegs 76 opus skal spilles forløpende i løpet av 30 timer. Blant artistene finner vi oddingen Ørjan Hartveit og Hardanger Musikkfest sin kunstneriske leder Tora Augestad.

DEL

Sendingen starter fredag klokka 17.30 og sendes på NRK 2 (TV) og NRK Alltid klassisk (radio).

Programmet foregår vekselvis i hovedsak fra Troldhaugen og Grieghallen, men det er også innslag fra Store Studio i Oslo og fra  Flagstad museet på Lillehammer.

Ørjan Hartveit skal i ilden klokka 00.24 natt til lørdag i Peer Gynt i rollen som Helleren. Tora Augestad som Ingrid, Den grønnkledde, Anitra og En seterjente.

Augestad skal i tillegg synge fire dikt fra fiskerjenten av Bjørnson i Villaen på Trollhaugen fredag klokka 23.42, så hun vil få det ganske travelt, i alle fall om alt skal sendes direkte.

Selv om det største vilje er det ikke mulig å få med seg hele sendingen live fordi den som nevnt sendes fra flere forskjellige steder.

Hovedverkene sendes fra Grieghallen. Bl.a. Griegs A moll konsert med Bergen Filharmoniske med Håvard Gimse som solist fredag klokka 21.51.

Ganske spetakulært blir det nok også på Troldhaugen der mange av pianostykkene skal framføres i Griegs hjem og i Troldsalen.

Til trøst, både for de som vil oppleve sendingen live, og de som vil se den på TV eller høre på radio, vil Grieg minutt-for-minutt bli sendt i delopptak over flere dager senere i sommer.

Artikkeltags