Tuva Lutro fra Odda ble «landskjent» da et sangklipp fra 17. mai-feiringa i Hovden for halvannet år siden ble spredt i sosiale medier.

Den lilla jenta med den store stemmen har ved flere anledninger imponert på lokale konserter, og fredag ga hun ut sin aller første singel.

– Veldig lærerikt

Sangen Fly High (Mamas song) er spilt inn i Norsk lydstudio med Peter Michelsen (gitarist i DonkeyBoy) som produsent sammen med hans bror David Michelsen. Sangen er skrevet av Gunn Gravdal Elton som også står bak Oddakonsertene. Det var Oddakonsertene som tok initiativ til innspillingen.

– Det har vært en opplevelse å være med på. Det var skikkelig kult. Helt rått. Men også veldig lærerikt, sier hun og roser Gunn Gravdal Elton som har fulgt den unge sangeren i lang tid.

– Jeg har hatt kontakt med henne siden jeg var liten og hun har vært veldig behjelpelig, forteller hun.

Låten som nå er ute er en sang skrevet spesielt til moren, Nina Bay Reistad, som for øvrig også er med og korer i låten. Tuva ville nemlig gjøre litt stas på henne.

Det har vært en opplevelse å være med på. Det var skikkelig kult

 

– Det blir litt rørende og det er en veldig sterk låt som betyr veldig mye for meg. Jeg begynner nesten å grine når jeg tenker på alt hun gjør for meg, sier hun.

Låten er likevel også veldig stemningsfull og fremstår ikke som en spesielt emosjonell låt for en vanlig lytter.

– Det er en god blanding, men for meg er det en sterk låt, sier hun.

 

Var på audition

12-åringen har allerede rukket å være med på mange konserter i hjemkommunen Odda, men har også vært på audition på Norske Talenter. Om vi får se henne på skjermen på nyåret gjenstår å se.

Tuva Lutro blir også å se på den tradisjonsrike julekonserten til Oddakonsertene i år.

– Jeg kommer nok til å synge denne sangen fremover, men nå er det litt julekonserter og skolekonserter og da er det nok ikke akkurat denne sangen som er mest aktuell, sier hun.

Låten ble lagt ut fredag både på Spotify, iTunes og andre digitale plattformer.