Gå til sidens hovedinnhold

Sportsutstyr til låns

Ordføreren klippet snoren til et skattkammer for Oddas barn og unge

Artikkelen er over 4 år gammel

Barn og unge i Odda kan nå låne sports- og fritidsutstyr. Gratis. Fra et sportsbibliotek. Akkurat som med bøker på biblioteket.

Lørdag kunne Tore Hjørnevik i Kirkens Bymisjon i Odda ønske velkommen til Skattkammeret Odda i Rødna. Ordfører Roald Aga Haug var hjertelig tilstede for å klippe snor, og takket samtidig ja til å prøve seg i en virtuell verden (VR) - og ble med på tur i et spektakulært ørken- og fjellandskap - og kom noe fotumlet, men imponert - tilbake til egen virkelighet.

Arne Valen, leder i Kirkens bymisjon, Haugalandet, var og tilstede og fortalte at tilsvarende tilbud i Haugesund har fått stor respons.

– Gjennom dette tilbudet får barn og unge i alderen 6-18 år mulighet til å være med på ulike aktiviteter uten at de må investere i utstyr for alle kategorier fritids- og sportsliv, sier Tore Hjørnevik.

Blant tilbudene som allerede er på plass, er skiutstyr, akeutstyr, sykler, rollerblades -og en rullende farkost som gir god balansetrening.

Skattkammeret i Rødna rommer også en sofakrok og storskjerm. Her kan besøkende se for eksempel fotballkamper (champions League for eksempel) på TV eller VR.

– For at tilbudet skal fungere best mulig, trenger vi frivillige på ettermiddagstid og i helger. Det skal være kult å komme her for alle, og vi håper at utlånssentralen vil bli en samlingsplass, sier Hjørnevik.

– Vi er glade for samarbeidet med kommunen som blant annet har hjulpet med søknad om økonomisk bistand og med NAV. Fylkeskommunen har bevilget 300 000 til tiltaket, nå håper vi på positivt svar også fra BUF-direktoratet, sier han.

Et sportsbibliotek - eller utlånsstasjon - som dette, er også et miljøvennlig tilbud: Med flere som deler på utstyret, gjenbruk, blir det og mindre forbruk og mindre som kastes - og flere som har glede av samme produkt.

Skattkammeret byr nytt og moderne utstyr, inkludert hjelmer der det trengs. Det vil bli skiftet ut etterhvert som slitasjen gjør seg gjeldende.

Kommentarer til denne saken