Èn person til sjukehus etter brann i brakkerigg på Kalvanes

Artikkelen er over 3 år gammel

Alle nødetater rykket ut da det tok til å brenne i en brakkerigg på Kalvanes torsdag kveld. Fire personer kom seg ut. En person ble sendt til sjukehus mens to personer fikk behandling for brann - og røykskader.

DEL

Politiets innsatsleder på stedet, Vidar Litle-Kalsøy, sier til HF ved 20:00-tiden at brannvesenet nå har kontroll på situasjonen.

- Fire personer har kommet seg ut av bygget. En person er sendt til sjukehus mens to personer får behandling for røykskader, sier han.

Brannen ble meldt klokka 19:08.

Beboerne i riggen er under kommunal omsorg og politiet opplyser at det nå blir opprettet dialog med kommunen om hva som skal skje videre. Riggen, som ligger på nedsiden av Eitrheimsvegen, ble satt opp for et par år siden for å tilby vanskeligstilte i Odda et sted å bo.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Brannvesenet skal fortsette med litt etterslukking utover kvelden før saken blir etterforsket videre av politiet, sier Litle-Kalsøy.

Han sier at ingen naboer ble evakuert etter brannen, men at de nærmeste husene ble bedt om å lukke vinduene.

Det var ved 20:00-tiden en god del røyk i området og store styrker fra brannvesenet jobbet på stedet.

- Vi rykker ut med alt tilgjengelig mannskap når vi får slike meldinger om brann. Flammene stod opp da brannvesenet ankom, ser Litle-Kalsøy.

Det var også trafikkdirigering langs fv 550 etter brannen.

Det er Leif Einar Lothe, også kjent som Lothepus, som eier tomta og riggene ved sjøkanten på Kalvanes like nord for Odda sentrum. Han leier dem ut til Odda kommune.

– Jeg fikk melding om at det var overtent. Jeg får bare håpe at det er gått bra med dem som bor der, det er det jeg er mest bekymret for, sier Leif Einar «Lothepus» Lothe til BA.

Selv om det er Lothepus som er eier, er det kommunen som har ansvaret for beboerne og driften.

Oddas ordfører Roald Aga Haug sier til HF torsdag kveld at de har lokalisert alle de tre beboerne på adressen og vil følge opp etter behov.

- Den ene beboeren er innlagt på sjukehus med røykskader og så har vi oversikt over tre andre, en av dem var ikke bosatt på adressen, sier Haug.

Den andre av de tre beboerne er nå hos sin familie. Den siste følges opp av kommunen. Ordføreren hadde ikke fått opplyst noe om brannårsaken.

- Nå er det viktigste å håndtere den akutte situasjonen og hjelpe de som har blitt husløse i kveld. Vi skal ivareta de og så skal brannvesenet prioritere etterslukking, sier han.

Tips Oss
TIPS: Send e-post , SMS/MMS: kodeord TIPSHAF + tekst/bilde til 2470, Telefon: 53 65 06 00

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken