Imponert over sine nye kollegaer etter to måneder i jobben

Johan Berg

Johan Berg Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med 36 millioner kroner i overskudd før renter og skatt, legger Hydro Husnes bak seg et godt tredje kvartal. - Jeg ser positivt på fremtiden, sier fabtrikksjef Johan Berg.

DEL

– Målt i dollar har aluminiumsprisene fortsatt den positive utviklingen fra andre kvartal, men samtidig har den norske kronen styrket seg i perioden. Dermed fikk verket mindre betalt i norske kroner i tredje kvartal enn i andre kvartal, og som et resultat av dette er driftsresultatet noe ned sett i forhold til forrige kvartal, sier den ferske fabrikksjefen og oddingen, Johan Berg, ved Hydro Husnes i en pressemelding.

I tredje kvartal leverte Husnes et overskudd på 36 millioner kroner før renter og skatt.

Fabrikksjefen sier at det ikke bare er høyere metallpriser som fører til at Hydro Husnes leverer stabile overskudd.

– Vi fortsetter det gode arbeidet som organisasjonen har gjort over lang tid, og nå begynner det å gi resultater i stabil og økende lønnsomhet, sier Berg.

Berg, som tiltrådte stillingen som fabrikksjef ved Hydro Husnes i august i år, sier den viktigste jobben for ham er å sørge for at helse, miljø og sikkerhet alltid prioriteres av de ansatte.

– Det er over ett år siden vi sist hadde en fraværsskade på verket, så det gjøres mye godt sikkerhetsarbeid i organisasjonen vår. Men helse, miljø og sikkerhetsarbeid er ferskvare, og vi kan aldri lene oss tilbake. Alle som går på jobb for Hydro skal dra hjem like trygge som da de kom; det er det viktigste målet vi har, sier Berg.

Han trekker frem at Hydro Husnes også i tredje kvartal får toppkarakter fra sin største kunde.

Metallet fra Husnes brukes for det meste i bygg- og anleggsindustrien i Europa. I 2016 produserte aluminiumverket på Husnes 103.000 tonn produkter av aluminium.

– Hele organisasjonen gjør en kjempejobb med å stadig forbedre presisjonen i arbeidsprosessene slik at vi leverer produkter med svært høy kvalitet, sier Berg.

Vel to måneder inn i sin nye stilling som fabrikksjef er han tydelig imponert over sine nye kollegaer på Husnes.

– Det er et stort engasjement og en stor vilje til å jobbe med forbedringer. Det sammen med høy kompetanse gjør at jeg ser positivt på fremtiden, sier Berg.

Artikkeltags