Blues og soul med Ron Davis

Til Iris Scene: Ron Davis med band.foto: Roger Hennum

Til Iris Scene: Ron Davis med band.foto: Roger Hennum

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag 25. august blir det konsert med Ron Davis Group på Iris Scene i Odda.

DEL

«Ron is singing the blues and soul like it’s supposed to be sung - from the heart», står det i en pressemelding.

Amerikaneren Ronald Davis ble født inn i en aktiv musikalsk familie i Washington, D.C., og fikk sin første gitar som syvåring. Hans musikalske karriere startet i babtistkirken i Philadelphia, og allerede 12 år gammel begynte han å synge i det velrennomerte Hollingsworth Gospel Ensemble.

Kordirigenten var ingen ringere enn Claudine Clark som også var sangeren på den store hit-singelen «Party Lights» på slutten av 50-tallet. Det var gjennom Clark han fikk sin første studioerfaring i Sigma Sound Studio i Philadelphia, da han bidro på hennes innspillinger.

«Ron sier selv han er takknemlig for å ha fått være en del av blues- og gospelmiljøet i Philadelphia. Dette miljøet som har fostret så mange artister gjennom årene», står det i pressemeldingen.

Davis har blant annet jobbet med musikere som Grover Washington Jr. og Patti Labelle. Ron Davis Group som gjester Odda førstkommende lørdag består av Ron Davis Sr. (vokal og rytmegitar), Bent Patey (sologitar), Julian Patey (bass) og Jørn Ellingsen (trommer).

Artikkeltags