Ingen oljekrise i hyttemarkedet

Drømmen: Fjellet, som mange ønsker det. Her fra Solfonn.   Foto: Frank Færaas

Drømmen: Fjellet, som mange ønsker det. Her fra Solfonn. Foto: Frank Færaas

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Trond Rune Tungesvik er ikke overrasket over trøkket i hyttemarkedet i fjellet. Folk har penger, arver og vil ha verdier for pengene. Da investerer de i fast eiendom. Et urolig Europa har også ført til at flere satser hjemme.

DEL

Det siste har den daglige lederen i Tungesvik Bygg hørt av flere. Tungesvik Bygg med base i Skånevik bygger rundt 40 hytter i året. Åtte av ti er på fjellet.

Selskapet har i år levert 22 hytter i Langedalen på Solfonn og legger ut et nytt felt i Valldalen med ti tomter. Nå reguleres et område i Tømmerdalen på Seljestad med 60 tomter, skriver Haugesunds Avis.

Tungesvik håper å legge disse ut for salg i 2019. Tidsperspektivet er avhengig av framdriften til vegvesenet som regulerer et nytt kryss i området.

Etter at det nye skitrekket i Håradalen ble bygd, har Tungesvik solgt mange hytter i dette skiområdet.

I likhet med Berge Sag opplever også Tungesvik stor etterspørsel etter hytter i Solfonn-området som i dag er regulert for 408 hytte-enheter. Tungesvik har så langt bygd 87 hytter på Solfonn.

Folk ønsker enkle og funksjonelle hytter, gjerne med fem soverom og to bad.

Trond Rune Tungesvik, Daglig leder Tungesvik Bygg

Trond Rune Tungesvik har bygd hytter i 40 år. Han er ikke overrasket over den store etterspørselen etter hytter på fjellet.

Rundt 50 prosent av kundene kommer fra Sør-Rogaland. En årsak er økt tilgang på tomter. En annen er at Sirdal er blitt for dyrt for mange.

– Folk ønsker enkle og funksjonelle hytter, gjerne med fem soverom og to toaletter. Det skal ikke være for dyrt. Gjennomsnittsprisen ligger på 2,8-2,9 millioner kroner for en hytte på ca. 90 kvadratmeter pluss loft, forteller Tungesvik.

Han har inntrykk av at mange av de nye hyttekundene har valgt å selge en enebolig og flytte inn i leilighet. Da blir hytta et samlingspunkt for familien og det er blant annet behov for nok soverom.

Denne saken er hentet fra Haugesunds Avis

Artikkeltags