Send oss ditt 17. mai-bilde - vinn premie!

Fra 17. mai i Røldal i 2018.

Fra 17. mai i Røldal i 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Nå er det snart 17. mai og enten du skal feire nasjonaldagen her i Hardanger eller andre steder ønsker vi i Hardanger Folkblad å se hvordan du feirer 17. mai. 

Vi håper du vil dele dine bilder med oss og resten av leserne og bli med i konkurransen om et gavekort fra Odda By på 1000 kroner. Bli med og vis frem norske flagg, tog, taler og andre festligheter.

Send dine bilder til redaksjon@hardanger-folkeblad.no. Husk navn på fotograf og navn på de som er på bildet i tillegg til opplysninger om hvor bildet er tatt.

Etter årets feiring trekker vi ut en vinner som får et gavekort på en verdi til 1.000 kroner.

17.mai

17. mai er Norges nasjonaldag. Dagen feires fordi Norge fikk sin egen grunnlov 17. mai 1814. Dagen kalles også grunnlovsdagen.

Norges grunnlov ble enstemmig vedtatt av Riksforsamlingen på Eidsvoll16. mai 1814. Dagen etter, den 17. mai ble Grunnloven datert og undertegnet av presidentskapet. Samme dag ble prins Christian Frederik valgt til norsk konge.

17. mai er offentlig høytidsdag og offisiell flaggdag. Nasjonaldagen markeres mer i Norge enn det som er vanlig i mange andre land, blant annet med barnetog. Mange sanger, som nasjonalsangen Ja, vi elsker og Fedrelandssalmen er spesielt knyttet til 17. mai.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken