Nytt ultraløp på Hardangervidda

Nytt løp: Hardangerjøkulen Ultra.foto: xtremeidfjord

Nytt løp: Hardangerjøkulen Ultra.foto: xtremeidfjord

Artikkelen er over 1 år gammel

Sist helg arrangerte Xtremeidfjord testløp på det som mest sannsynlig blir et nytt ultraløp på Vidda i 2019 – Hardangerjøkulen Ultra.

DEL

Arrangøren opplyser at løpet startet ved Vøringsfossen kl. åtte om morgenen i tett tåke.

«Derfra løp man inn mot Rembesdalseter og Finse der Hardangervidda viste seg fra sin beste side og badet i solskinn. Videre fra Finse gikk turen på fine, tørre stier rundt Jøkulen til Krækkja, Kjeldebu og ned til Vøringsfossen igjen. Da har man løpt rundt hele Hardangerjøkulen og sett den fra alle sider», skriver Xtrem- eidfjord i en pressemelding.

Totalt stilte 12 deltakere til start i testløpet og førstemann til å nå Vøringsfossen ble Hallvard Schjølberg fra Lofoten.

«Tilbakemeldingene etter løpet var svært gode og arrangøren tar med seg dette videre i planleggingen av det som mest sannsynlig blir et nytt løp på kalenderen til neste år», står det i pressemeldingen.

Xtremeidfjord har nå tre løp som de står som arrangør for. Åsnes Expedition Amundsen, 100km med ski og pulk over Hardangervidda i månedskiftet februar/mars. Hardangervidda Marathon, som arrangeres 1. september, og nå mest sannsynlig Hardangerjøkulen Ultra. Endelig dato for sistnevnte vil først komme etter en evaluering av årets testløp.

Artikkeltags