Gå til sidens hovedinnhold

Oppvekstsjefen: – Vi må snu trenden

Artikkelen er over 3 år gammel

Oppvekstsjef Morten Vevatne presenterte neste års budsjettforslag for oppvekst og kultur. Odda formannskap fikk høre mye om førstnevnte, men fikk få detaljer om kultur.

Kommunalsjefen understreket at det var ingen kuttforslag i hans sektor når det kom til drift, men tok forbehold om at det kan oppstå tjenestejusteringer i barnehagetilbudet.

– Dette skyldes synkende barnetall. Det er kun født 34 barn i Odda i 2018. Vi håper å oppnå 40. Tallet er likevel lavt med tanke på at det for noen få år siden var snakk om 100–110 fødsler per år, fortalte oppvekstsjefen.

– Vi må snu den trenden, understreket han.

Vevatne var tydelig på at Odda kommune bruker gode ressurser på oppvekstsektoren, blant annet to millioner kroner til SFO utenom brukerbetalingen.

– Vi har et veldig godt barnehage- og skoletilbud i Odda, sa han.

Tøffe prioriteringer

Trygve Bolstad (Ap) trakk fram fasilitetene til skolene og barnehagene, og ville gjerne vite om tilstanden på disse.

Vevatne innrømte at det var utfordringer på dette feltet som følge av et stort press når det kommer til vedlikehold og investeringsbehov.

– Dette er noe som medfører tøffe prioriteringer, sa han.

Selve presentasjonen inneholdt få detaljer om kultur. Vevatne viser til innledningen på presentasjonen i formannskapet, der han sier det ikke er lagt opp til store kuttforslag i hans sektor.

– Kultur har vært igjennom tøffe kutt, på lik linje med de andre sektorene. Vi legger ikke opp til flere utgiftsreduksjoner, men vil forsøke å justere driften etter de gjennomførte kuttene på kultur i 2018, sier kommunalsjef for oppvekst og kultur til Hardanger Folkeblad.

Kommentarer til denne saken