Nøtteknekkerne triumferte

Etter en spennende finale kunne Nøtteknekkerne heve trofeet som vinner av Romjulscupen 2014.

Etter en spennende finale kunne Nøtteknekkerne heve trofeet som vinner av Romjulscupen 2014. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Nøtteknekkerne og Underlaget ble årets to mestere i Romjulscupen.

DEL

Fra 26.-28 desember ble den store juletradisjonen for de fotballinteresserte, romjulscupen, arrangert i Oddahallen. Arrangører er Jarle Øvsthus og Kai-Inge Gavle, sammen med OFK og Sparebanken Vest, og de kunne glede seg over rekorddeltakelse med 37 påmeldte lag.

Comeback

Alt fra proffer til bedrifter og glade amatører samlet seg til dyst gjennom de tre dagene cupen pågikk. I førstnevnte kategori fant vi Håkon Opdal, som ble satt ut av spill siste del av sesongen for Start grunnet en skade. For anledningen var han tilbake på banen som utespiller for  «TjoadalenLFCakaRonaldoane».

– Restitusjonen har gått raskere enn forventet, og nå er skaden helt bra igjen, sa han til HF i en pause mellom slagene i Oddahallen.

Det som derimot ikke var så bra, var lagets start på turneringen. Etter å ha tapt 2-1 mot Pretty Massive Liars, og spilt 1-1 mot de gamle storhetene OI A-lag, ble det vekslet bekymrede blikk på benken, og laget konstaterte at de ikke klarte å finne hverandre på banen. Mot slutten av rundespillet så tingene ut til å gå seg til, etter seire 0-6 mot Sum Ting Wong og 4-1 mot FC Solsidan. I åttendedelsfinalen mot Ståvo ble det likevel stopp for årets deltakelse.

Nøtteknekkerne

Et annet lag det var knyttet spenning til, var trippelmester Team Knopfler, men årets romjulscup skulle vise seg å få en ny triumfator. «Nøtteknekkerne» vant sist i 2008, men ble av mange regnet blant favorittene til å ta sølvtøyet hjem dette året. De kunne da også til slutt slippe jubelen løs etter å ha slått  Pretty Massive Liars i en spennende finale, der dommer Davy Wathne hadde sin fulle hyre med å holde gemyttene under kontroll.

Underlaget

På kvinnesiden ble det også et dramatisk finaleoppgjør, da fjorårsvinnerne Julastjernene skulle forsøke å gjenta bedriften. Laget ledet til pause, men mot slutten av kampen stod Underlaget frem, og dro i land en fortjent 5-2-seier.

Ser frem til festen

– Årets turnering er kanskje den beste som har vært. Det var mye folk og mange tette, spennende kamper. Sett bort fra et beinbrudd har alt gått som det skal, og det har som vanlig vært veldig kjekt å arrangere cupen, oppsummerte Gavle, som nå ser frem til cupfesten som finner sted i kveld på Vertshuset X-it by night.

Der blir det blant annet quiz med Davy Wathne, og konsert med Jaa9 og OnklP. Idol-jentene Ingrid Johansen og Kathrine Tranøy stiller som oppvarmingsband.