Nominert til pris for Norseman-krim

Sølvkniven?: Agnes Lovise Matres ISKALD er nominert.

Sølvkniven?: Agnes Lovise Matres ISKALD er nominert.

Agnes Lovise Matre er nominert til krimprisen Sølvkniven 2020 for boka Iskald. Krimmysteriet er lagt til en av ekstremsportkonkurransene i Eidfjord: Isklar Norseman Xtreme, og handlingen utspiller seg i flere av bygdene i Hardanger.

DEL

Agnes Lovise Matre vinner stadig flere tilhengere og høster gode kritikker for sine bøker. Handlingen i bøkene hennes er lagt til Hardanger, der lensmann Bengt Alvsaker i Kvam, med kontor i Øystese, er hovedperson. I Iskald (Gyldendal) blir en av deltagerne i i verdens tøffeste triathlon-konkurranse funnet livløs. Dermed er nok en Matre-historie i gang.

Nå er hun nominert til Sølvkniven sammen med Monika N. Yndestad for Ulmebrann og Terje Bjøranger for Business. (Begge Cappelen Damm). Prisen deles ut for tredje gang under krimfestivalen «Blodig alvor i landsbyen» i Randaberg, der 15 forfattere og en artist deltar. Arrangørene byr på både Cold case-kveld, Nasjonal krimaften og Lokal krimaften.

Agnes Lovise Matre med røtter i Hardanger, deltar sammen med sin mann; Geir Tangen, som også er krimforfatter. Hanne Kristine Rohde er årets festivalforfatter og blant årets utvalgte gjester. Festivalen går i dagene 21. til 23. april.

Hun er blant forfatterne som er mest utlånt både i Eidfjord og Ullensvang.

Denne festivalen blir større enn de to forrige. Det er stas å kunne lansere de nominerte, sier festivalsjef Simen Ingemundsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken