Skanska vil ha seniorer

Skanska har besluttet at aldersgrensen i konsernet skal endres til 70 år.  (Foto: Skanska/ANB)

Skanska har besluttet at aldersgrensen i konsernet skal endres til 70 år. (Foto: Skanska/ANB) Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Entreprenørkonsernet Skanska øker aldersgrensen fra 67 til 70 år.

DEL

Gå hausten i møte - BERRE 88 kr for 8 veker med papiravisa og alt innhald på nett

Skanska, som er ett av verdens ledende entreprenørkonsern, ønsker å dra nytte av den store erfaringen til de mest rutinerte i selskapet, lengst mulig.

På samme tid har Skanska et stort kompetansebehov de kommende årene. Derfor tar selskapet grep ved å heve aldersgrensen til 70 år.

Til nå har Skanska hatt en aldersgrense på 67 år, på lik linje med resten av bransjen og majoriteten av det øvrige norske arbeidslivet.

Skanskas ledelse har besluttet at aldersgrensen i Skanska endres til 70 år umiddelbart.

Skanska har beregnet at bedriften har et rekrutteringsbehov de neste fire årene på cirka 1.500 medarbeidere, hvorav rundt 500 ingeniører.

Erfarne hoder

– I et marked som ikke har tilstrekkelig tilgang på den kompetansen næringen trenger, er det viktig å beholde våre erfarne hoder og hender lengst mulig, sier administrerende direktør i Skanska Norge AS, Petter Eiken (bildet).

Eiken sier at dette oppleves spesielt sterkt innenfor den mobile anleggsvirksomhet, hvor rekrutteringen de siste tiårene har vært svakere enn på bygg.

Det skyldes blant annet at folk i dag er mindre mobile enn for tjue år siden.

– Vi opplever heldigvis gode eksempler på at når seniorer ikke lenger har barn boende hjemme, så kommer lysten til å reise ut på spennende prosjekt tilbake, sier Eiken.

– Greier vi med dette tiltaket å få en tredjedel av våre seniorer til å jobbe tre år lenger, øker det vår kapasitet til å løse samfunnets mange bygg- og anleggsbehov betydelig. (ANB)

Artikkeltags