Fullspekket program

TIVOLI PÅ SMELTEVERKSTOMTA: Under årets Handelens dager har Odda By fått inn Skandinavisk tivolipark som rigger seg til på smelteverkstomta.  – I år kommer vi med karuseller for folk i alle aldre, sier Roy Andersen i Skandinavisk tivolipark.

TIVOLI PÅ SMELTEVERKSTOMTA: Under årets Handelens dager har Odda By fått inn Skandinavisk tivolipark som rigger seg til på smelteverkstomta. – I år kommer vi med karuseller for folk i alle aldre, sier Roy Andersen i Skandinavisk tivolipark. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Handelsnæringen i Odda utvider årets Handelens dager betraktelig med både tivoli og elvekos.

DEL

– Vi har et program i år som mangler sidestykke, sier leder i Odda By, Inge Lægreid til Hardanger Folkeblad.

Paraplyorganisasjonen som består av en rekke butikker og næringsdrivende i Odda har i flere år stått bak den årlige Handelens dager, som har som mål å skape liv i sentrum og trekke folk til Gågata og butikkene før sommeren setter inn. I år utvides arrangementet betydelig og det er slett ikke bare butikkene som er representert.

«Farmenkamp»

Fra torsdag til lørdag kveld skjer det en rekke spennende ting. Sildakongen kommer med gratis sildabord, det blir grilling i Almerkeparken og muligheter for helikopterturer med Airlift.

– Vi har også fått inn et tivoli som er i ferd med å rigge seg til. Når det gjelder maten så blir det så mye forskjellig at det er muligeheter for å tilfredsstille alle typer smaksløker, sier Lægreid.

Joar Førde fra Fjorden Cowboys, som nå også driver butikken Mekk, skal i «Farmenkamp» mot Thord Paulsen fra Vinterveiens helter i øksekasting og dekkholding på østsida av Opo. Faktisk blir det et helt eget opplegg i denne delen av sentrum, og fredag blir det elvekos på brua med kortreist mat og drikke i et telt ved Esso. Her kommer en rekke småskalaprodusenter som Innigo, Hardanger Cideri, Matkjedlaren og Tjødnadalen gard.

Stort tivoli

– Det blir også musikk. Lørdag er det konsert i Gågata med Sotra Storband og de skal også ha konsert i Gymnaset sin aula på kvelden, sier Lægreid.

Skandinaviask tivolipark, som kommer til Odda denne helga, er et relativt stort tivoli og er ett av tre norske tivoli som er på veiene.

Roy Andersen forteller muntert på klingende fredrikstaddialekt at han gleder seg til Odda.

– Det er en flott by og jeg var der seinest i vinter. I år kommer vi med karuseller for folk i alle aldre, sier han og forteller at Årebiter trolig er en av karusellene som er raskest i Europa.

– Jeg har også med meg tekopper og berg – og dalbane i tillegg til barnekaruseller og tog. Vi har det meste, forteller han.

Odda By opplyser at det også blir utstilling av biler på Almerket, det blir også auksjon og konkurranser.

Artikkeltags