Gå til sidens hovedinnhold

– Når solen kommer? Nei, da må du spørre langtidsmeteorologen ...

Artikkelen er over 1 år gammel

Selv om kalenderen viser 1. juli, og vi er i gang med årets andre sommermåned, er det lite utendørs som minner om sommer.

– Jeg må nok skuffe deg dersom du hadde sett for deg mulighet for utepils og bading, sier meteorolog hos Storm Geo, Isak Slettebø til BA.

Juni ble en våt sommermåned, og juli begynner minst like våt. Søndag kveld og natt til mandag skylte noen kraftige byger over Vestlandet.

Fra mandag morgen og frem til tirsdag klokken 0700 forventer meteorologen over 40 millimeter nedbør.

– Det er en del vær over Vestlandet nå, ja. Det er et lavtrykk som sender nordvestlig vind mot oss, dette gir tette byger mandag. De kommer egentlig så tett at det nesten ikke er noe vits i å kalle dem byger, for det blir ikke noe særlig opphold og i alle fall ikke noe sol mellom bygene, sier Slettebø.

Under 15 grader

Gjennom hele uken vil værtypen være preget av vått, kjølig vær. Det skyldes et høytrykk over Azorene som etablerer seg over Storbritannia. Dette høytrykket holder lavtrykk unna kontinentet og sender dem opp til oss i stedet.

– Lavtrykkene vil nok ligge å svirre over oss hele denne uken på grunn av dette høytrykket som står i veien. Det kan se ut som om det kan lette litt i helgen. Det blir nok ikke strålende sol, men det kan bli mer opphold, sier Slettebø.

Temperaturene imponerer nok ingen i juli, de vil ligge på under 15 grader hele denne uken.

Ingen sol i sikte

Prognosene han ser på spriker, selv om alle viser regn.

– Torsdag kan alt skje! Ja, eller ikke alt, for det blir ikke sol ... Men det kan bli godt over 50 millimeter, eller det kan bli vesentlig mindre nedbør. Vått blir det nok uansett.

– Hva med solen? Ser du ikke den noe sted?

– Sol på Vestlandet? Da må du nok spørre langtidsmeteorologen, sier Slettebø og ler.

– Det kan kanskje bli gløtt av sol i løpet av helgen, men så langt jeg ser er det ingen tydelige tegn til værendring fra det du ser ut vinduet i dag.

PS: Meteorologene i Yr melder mandag at snøgrensen i Sør-Norge vil synke helt ned til 600-1000 meter i løpet av tirsdagen. Særlig nordvest vil det komme snøbyger i fjellet, melder Yr.

Denne saken er hentet fra BA.

Kommentarer til denne saken