Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du stille myndighetene spørsmål om skrantesjuke

Både Mattilsynet, Miljødirektoratet, NINA og Veterinærinstittuttet skal svare på spørsmål om skrantesjuke førstkommende mandag.

Det var i starten av september det ble bekreftet skrantesyke på en reinbukk på Hardangervidda, hvor det tidligere ikke er påvist sykdom.

Skrantesyke er en svært alvorlig og alltid dødelig sykdom hos hjortedyr. Funnet har sendt sjokkbølger gjennom hele jaktmiljøet og situasjonen blir betegnet som alvorlig av Mattilsynet som har sett i verk flere tiltak.

Etter den første positive prøven har det kommet kritikken fra lokale forvaltere av villreinområdene om Mattilsynet sine tiltak. Flere frykter nå at hele villreinstammen står i fare fordi myndighetene vurderer utrydding, slik det ble gjort i Nordfjella da sykdom ble påvist der for fire år siden.

Mandag 19. oktober sitter ekspertene fra Mattilsynet, Miljødirektoratet, NINA og Veterinærinstituttet klare for å svare på ulike spørsmål.

- Kl. 11 poster vi et innlegg på Hjorteviltportalens Facebook-side, hvor du kan stille spørsmål i kommentarfeltet og få direkte svar. Kan du ikke delta, sender du spørsmålet ditt til post@hjortevilt.no, så svarer vi i etterkant, heter det i en åpen invitasjon på hjortevilt.no

Både generelle spørsmål om skrantesjuke, hvor smittsom den er eller bekymringer rundt hva som skjer på Hardangervidda vil bli besvart under møtet.

Kommentarer til denne saken