Alle disse kvalitetene ble ivaretatt da Utne sokneråd fredag kveld inviterte til konsert med ekteparet Lajla Renate Buer Storli og John Ole Morken i anledning Utne kyrkje sitt 125 års jubileum.

Kirken var svært godt besøkt, og publikum fikk høre et flott sammensatt program med et bredt utvalg av høydepunkt fra 15 år i musikalsk samspill.

Konserten åpnet vart og fint med Setesdalsstev, hun som kvedar, han på gitar.

– Utrolig stas å få komme hit til Utne, hvor jeg vokste opp og få lov til å holde konsert, sa Lajla.

– Å komme til Hardanger er som å komme heimatt, understreket John Ole Morken.

Gjennom fem kvarter ga de publikum et vidt spekter av den musikken de har kost seg med gjennom alle årene de har spilt sammen. Til gitar og sang brukte utøverne mikrofoner, men når de spilte hardingfeler klang instrumentene ut i rommet uten bruk av forsterkere, og det var nydelig å høre på.

Et eksempel var «Bruremarsjen åt Bønsa», som var noe av det første de spilte i lag på hardingfeler. Den kommer fra Ålen i Trøndelag, John Oles hjemtrakter.

– «Litjbekken» er et sånt sted som alle trenger for å komme heimatt til, sa John Ole.

«God dag vesle bekken», sang Lalja varmt og følsomt.

Vi fikk også høre «Bulkovals, «Kristi Hovden», «Samla nuten», «To fuglar» «Se solens skjønne» og «Alltid ventar eg å finna.» Alt knyttet sammen med historier rundt musikken og dens opphav.

Morken hadde en egen avdeling hvor han særlig fortalte om Sven Nyhus, som har betydd mye for ham.

Kvelden ble avsluttet med den vakre salmen «Guds fred i huset, der kjærlighet bor,» av Anders Reitan og Lindemann.

Og etter konserten vanket det velfortjente blomster og takk fra Utne sokneråd. Og mange av publikummerne gikk fram for å hilse på og takke musikerne for en givende kveld i Utne kyrkje.