MS Samlafjord mistet fremdriften – måtte sette inn reserveferje

Ferja MS Samlafjord, som går i rute mellom Jondal og Tørvikbygd, mistet plutselig fremdriften torsdag morgen. Sambandet ble innstilt, men nå er reserveferje på plass.

DEL

- Det oppstod tekniske problemer og vi mistet fremdriften på båten da vi ikke hadde motorkraft. Det var ingen dramatikk. Det var helt stille og fint vær. Mannskapene fikk motoren i gang igjen og nå er ferja i ferd med å legge til kai og vi skal få identifisert årsaken, sier regionleder i Fjord1, Geir Vangen til Hardanger Folkeblad torsdag morgen klokka 08:45.

Den elektriske ferja MS Samlafjord ble satt i drift på sambandet ved nyttår. Ferja drives hybridteknisk med et dieselaggregat som gir fremdrift på strøm.

I morgentimene ble det jobbet med å få plass en vikar over Hardangerfjorden og litt før klokka 10:00 opplyste Fjord1 at MF Lærdal vil betjene sambandet for en periode.

Nå skal vi sikre båten til kai og må få inn teknisk kompetanse. Vi må ombord og få gjort en del tekniske undersøkelse.

Geir Vangen, regionleder i Fjord1

Hvor lenge MF Lærdal vil gå i rute er uvisst.

- Det er for tidlig å si. Nå skal vi sikre båten til kai og må få inn teknisk kompetanse. Vi må om bord og få gjort en del tekniske undersøkelser. MF Lærdal vil gå i rute inntil videre, sier Vangen til Hardanger Folkeblad klokka 10:00.

På sambandet Årsnes – Gjermundshamn – Varaldsøy var det også utfordringer torsdag morgon. Ferja som går til Varaldsøy ble nemlig innstilt. Ruta mellom Årsnes - Gjermundshamn, som for mange fungerer som omkjøring når Jondal – Tørvikbygd er innstilt, gikk som normalt.

Artikkeltags