Lakseoppdretteren Mowi hever kjøp av kapasitet for oppdrett av laksefisk. Tidligere har også Salmar og Lerøy Seafood også hevet sine kjøp.

Mowi opplyser at de hever kjøpet av 914 tonn MTB, det vil si maksimalt tillatt biomasse, til 183 millioner kroner kjøpt til fast pris, melder E24 og Dagens Næringsliv.

Det skjer som følge av regjeringens forslag om grunnrenteskatt på 40 prosent og samlet skatt på 62 prosent for den norske havbruksnæringen.

Mowi skriver i en børsmelding tirsdag at de oppfordrer regjeringen til å revurdere forslaget om grunnrenteskatt, og at det forelagte skatteforslaget påvirker investeringsevnen og viljen svært negativt.

– Å heve kjøpet og poengtere hvor dramatisk dette forslaget er, føler vi er nødvendig, sier Mowis kommunikasjonsdirektør Ola Hjetland til DN.

Fredag opplyste oppdretteren Salmar at de hever kjøpet av kapasitetstillatelse for 1.223 tonn laks til 244,6 millioner kroner, og mandag fulgte Lerøy etter. Selskapet hevet kjøpet av en filetfabrikk i Skjervøy til 420 millioner kroner.