(Bergensavisen)

Det er sendt ut gult farevarsel for Hordaland fra tirsdag kveld. Det er ifølge Vervarslinga på Vestlandet ventet kraftig vind både i Hordaland og Rogaland.

«Sterke vindkast kan føre til lokale strømbrudd, og trær som har blåst over ende kan ligge i veibanen,» heter det i meldingen.

Det er ellers meldt om perioder med regn og mellom syv og ti grader i Bergen de neste dagene.

– Den kraftige vinden kommer utsatte steder i indre fjordstrøk, sier vakthavende meteorolog Frode Hassel ved Vervarslinga på Vestlandet til BA.

Det blåser 11 meter i sekundet på Ulriken tirsdag, så i fjellet bør man være oppmerksom på at det kan bli sterk vind også nær Bergen.

Allerede uvær på fjellet

I fjellet har det allerede blåst opp, og det advares om vanskelige kjøreforhold med snø og regn på Vestlandet.

Tirsdag klokken 0930 ble det innført kolonnekjøring for alle som skal over Hardangervidda.

– Det er mye vind, og da blir det mye snøfokk. Det er dårlig sikt som er hovedårsaken, sier trafikkoperatør Katrina Kvåle i Statens vegvesen til BA.

Saken fortsetter etter kartet.

 

Kaos i Oslo

I Oslo er det komplett snøkaos tirsdag.

Det er meldt om forsinkelser på Oslo lufthavn Gardermoen, og politiet blir ifølge TV2 oppring av fortvilte bilister som spør lov til å kjøre med sommerdekk.

– Slik føret er nå, er vår melding enkel: Har du sommerdekk på bilen, la bilen stå! Dette gjelder også de store inn- og utfartsveiene, skriver oslopolitiet på Twitter.