Det er Siren Rygh som har tatt kontakt med Hardanger Folkeblad for å dele historien om den gode hjelpen hun fikk av taxisjåføren fra Odda.

Hun var altså på veg fra Arendal til Bergen, der sønnen skulle til sin far. På ferjekaien på Utne fikk mor og sønn et problem:

Rygh oppdaget der at hun rett og slett hadde glemt lommeboka under en middags-stopp på Hovden i Setesdal. Dermed hadde hun heller ikke penger til å betale for ferja.

"Når vi ikke finner lommeboka og innser at vi må kjøre tilbake til Hovden for alle korta og pengene ligger der, da blir min sønn veldig lei seg, og i tillegg var han litt bilsyk", skriver Siren til HF.

Hun forteller om at mange telefoner blir tatt for at sønnen kan ta ferjen, uten hell.

Fikk hjelp

"Da ser jeg en taxi som står i køen og skal over, skriver Siren Rygh i mailen til HF.

"Jeg løper bort, forklarer situasjonen, og ber om at min sønn kan få sitte på. Jeg ber om navn og kontonummer, osv. Mannen som kjørte taxien og passasjeren var helt utrolig. Min sønn fikk sitte på til Bergen. De betalte ferjebilletten hans også, og på toppen av alt, de ville ikke ha noe betalt, skriver Siren.

"Jeg er så takknemlig at det finnes sånne herlige mennesker med stor empati og vilje til hjelpe andre, at jeg synes dette bør få en plass i avisen deres, for det var en av Odda sine taxisjåfører, skriver Siren.

Og dette var altså Cato Holm.

"Jeg er deg en stor takk skyldig for at du hjalp meg og min sønn og ikke minst at du fikk ham trygt til Bergen. Jeg for min del måtte snu og kjøre tilbake til Arendal, og jeg er evig takknemlig for at det finnes reddende engler i vårt samfunn fremdeles", skriver Rygh.

Bare hyggelig

- Det var bare hyggelig å kunne hjelpe, sier drosjesjåfør Cato Holm til HF.

- Det hadde seg slik at jeg var på veg til Bergen på oppdrag fra skipsmekler Ravn sammen med en utenlandsk sjømann. Jeg måtte selvsagt spørre passasjeren min om det var OK at vi tok med gutten, og det var det. Gutten var kjekk og grei og satte tydelig pris på hjelpen, sier Holm.

Nå skulle drosjen til Flesland, mens gutten skulle til Åsane.

- Jeg kunne derfor ikke kjøre ham helt hjem. Jeg var i kontakt med guttens far som sørget for at gutten ble hentet i Arna. Det er klart at jeg prøver å hjelpe når det oppstår slike situasjoner, sier Holm.

Han forteller at han i ettertid har fått en hyggelig blomsterhilsen fra guttens mor.