Jeg har de siste to årene skrevet på en musikal FOR og OM Odda. Musikalen Albert og Leonie er planlagt satt opp i april 2019 – altså om bare sju måneder. Ikke veldig lenge til for en så stor oppsetning som dette kommer til å bli.

Lagar musikal om opphavet til dagens Odda: Berre ein person har fått rolle så langt 

Sjå TV-kjendisane i musikalduett 

Tester grensene

Hele tiden – fra starten i desember 2016 og fram til i dag – har tankene mine kvernet omkring hva som vil gjøre musikalen og opplevelsen best for publikum, men også for dem som er med på prosjektet. Jeg har aldri vært i tvil om at det MÅ være lokale artister som står på scenen.

Dette prosjektet må i all hovedsak bli gjennomført av amatører som ønsker å ha det moro. Som kanskje aldri har stått på en scene før. Som tester sine egne grenser og som overrasker omgivelsene sine med at – «se – vi tør». For jeg er ikke ute etter å imponere noen. Jeg er ute etter å vise dere at vi kan hvis vi vil. Alle sammen!

Bergtatt

Når noen sier til meg – «Jeg er så imponert over alt du får til!» - så svarer jeg at jeg er minst like imponert over alt DU får til. Jeg kan ikke snekre, jeg kan ikke sy, jeg kan ikke strikke, jeg har ikke grønne fingre, jeg hater matematikk, jeg er ikke systematisk og har rot i regnskapet mitt. Jeg ser på industriarbeidere i Odda og blir fullstendig bergtatt av hva de får til. Poenget er ikke hvem som er flinkest – poenget er at vi alle strekker oss litt lenger enn vi trodde vi ville klare. Og det er det eneste jeg krever av folk som vil være med i musikalen min Albert og Leonie.

Gode sammen

For en profesjonell regissør, har musikalen min kanskje for mange karakterer, for mange sanger, for mange avsporinger. For meg, har det vært viktig å få med flest mulig fra det lokale amatørlivet. Jeg vil gi dere en rolle – en sjanse.

Vi skal jo ha det moro. Vi skal være gode SAMMEN. Er det ikke det alt handler om i et lokalsamfunn? Å stå sammen, vokse sammen, erfare og leve sammen. Sånn skal det også være når vi setter opp en musikal.

Vil du vera med på musikal? 

Velkommen

Det var fantastisk å se hvor mange som møtte opp når vi hadde det første informasjonsmøtet vårt. Kanskje jeg skremte noen, kanskje noen ble inspirert. Det var i alle fall en invitasjon til dere alle sammen om å være med. Dere er hjertelig velkommen alle som har lyst.

Det enkleste for meg ville jo være å spørre de jeg ville ha med. Hyre inn profesjonelle i alle store roller, og bare gi folk en ferdig pakke som dere kunne se, like eller kritisere. Men det er ikke sånn jeg vil ha det. Jeg vil ha dere aktivt med.

Grått mange tårer

Jeg er krevende. Ikke fordi jeg er kritisk. Men fordi jeg ønsker at DU skal skinne på best mulig måte når jeg putter deg på en scene. Jeg vil at alle skal få vise fram det aller beste av seg selv. Jeg har stått bak i sakristiet i Odda kirke og grått mange ganger fordi jeg har sett ungdommer og voksne klare det de aldri trodde de skulle få til. De har klart den ene tonen, eller vist de følelsene de ikke turde vise – og jeg har visst hvor mye som lå bak den ene lille tingen. Det er ufattelig sterkt. Og de øyeblikkene er verdt hver eneste time jeg legger i alt dette arbeidet.

– Det er viktig at teaterstykka får meg til å le 

Så til deg som har lyst til å bli med på en unik opplevelse, en historisk begivenhet: Ikke vær engstelig. Du skal bli tatt godt imot og godt ivaretatt. Mye arbeid, mye moro, litt frustrasjoner, noen besvergelser og masse nerver. Du kommer til å kjenne at du lever. Og litt spenning i hverdagen har vi ikke vondt av.

Nå setter vi opp et par helger med work shops der vi kan leke oss fram til gode løsninger. Eller du kan ta direkte kontakt med meg/oss og melde din interesse. Husk at dette er første gangen for oss også. Vi har heller aldri gjort dette før.