Et prosjekt vi ønsker vi oss

Badeland: Med elementer som vannsklier og utebasseng vil man nok treffe flere deler av befolkingen enn i dag, spesielt småbarnsfamilier.

Badeland: Med elementer som vannsklier og utebasseng vil man nok treffe flere deler av befolkingen enn i dag, spesielt småbarnsfamilier.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Prosjektgruppa for utendørsbad i Odda presenterte denne uka mulighetene for et utvidet Odda folkebad. Det store spørsmålet er om prosjektet faktisk er mulig å realisere.

DEL

LeiarDet er ikke tvil om at et utvidet bad er ønsket. Odda mangler et godt og universelt badetilbud. Med elementer som vannsklier og utebasseng vil man definitivt treffe større deler av befolkningen enn i dag, spesielt småbarnsfamilier.

I tillegg blir det et solid tilbud for turister og hyttefolk. Intensjonene stemmer dermed godt overens med den overordnede strategien til kommunen.

Det neste steget er å overbevise politikerne i driftskomiteen og deretter søke om å bli et kommunalt prosjekt.

Det kan fort vise seg og bli både riktig og viktig. Kommunen har allerede vist stor entusiasme for planene, og et kommunalt styrt prosjekt vil også ha kompetansen på plan – og bygg samt kostnadsstyring.

Samtidig vet vi at slike kommunale prosjekter har en tendens til å dra ut i tid. I tillegg pågår det så mange store og tunge prosesser i kommunen for tiden at man kan risikere at prosjektet ikke kan prioriteres opp - ikke fordi politikerne ikke vil - men fordi de ikke kan.

Og så gjenstår fortsatt det store spørsmålet; hvor mye vil dette koste og hvordan skal man fordele regningen?

Det er et imponerende forprosjekt som er lagt frem gjennom et privat initiativ. Vi tror det er fullt mulig å få inn nok private investorer i prosjektet, men vi tror det blir vanskelig å realisere - uavhengig av kostnadsnivået - om ikke kommunen også er relativt tungt involvert. Derfor skal det bli interessant å høre de politiske vurderingene.

Vi tror dette prosjektet er viktig, både for å motvirke folketallsnedgangen, men også for å utvikle reisedestinasjonen Odda.

Skriv ditt lesarbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppmodar lesarane til å bidra med sine synspunkt, både på nett og i papir

Artikkeltags