Hardanger Folkeblad øker i opplag

Redaktør: Eivind Dahle Sjåstad

Redaktør: Eivind Dahle Sjåstad Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

- Dette skal alle ansatte i HF ha æren for, sier redaktør og daglig leder Eivind Dahle Sjåstad.

DEL

Hardanger Folkeblad hadde i 2017 en opplagsvekst på 73 eksemplarer, og er nå oppe i et opplag på 4713.

I likhet med mange andre aviser, ligger veksten i det digitale opplaget, mens en ser en liten nedgang når det gjelder papiravis.

– Dette er svært gledelige tall for Hardanger Folkeblad. I likhet med en del andre lokalaviser har vi en liten nedgang på papir, men vi øker digitalt og i sum kan vi vise til et større opplag i 2017 enn året før. Dette skal alle ansatte i HF ha æren for, sier Sjåstad.

–  Vi har lyktes med å utvikle og utvide det digitale produktet vårt i 2017, men vi fortsetter arbeidet i full styrke for å tilby enda mer relevant og godt innhold, spesielt på nett men også i papiravisa, fortsetter han.

Landslaget for lokalaviser (LLA) legger i dag fram nye opplagstall for over 100 av lokalavisene i Norge, særlig fådagersavisene som kommer ut i bygder, tettsteder og bydeler landet rundt. Over en tredjedel av disse lokalavisene øker opplaget, øvrige aviser går noe tilbake det siste året.

Samlet sett går LLA-avisenes opplag ned med beskjedne 0,23 prosent fra det ene året til det andre. Over tid har opplaget til lokalavisene vært stabilt. Det skriver LLA i en pressemelding.

Avisa Hordaland, som deler noe av dekningsområdet til Hardanger Folkeblad, har en opplagsvekst på 5 eksemplarer. Hordaland Folkeblad i Kvam har en nedgang på 190 eksemplarer i 2017. Kvinnheringen øker med 168 eksemplarer.

Artikkeltags