Stor Dylan-hyllest under Litteratursymposiet

Gitarist: Vidar Lynghammar og Odda Allstars skal hylle Dylan.

Gitarist: Vidar Lynghammar og Odda Allstars skal hylle Dylan.

Førstkommende fredag vil Odda Allstars med venner hylle Bob Dylan på Iris Scene.

DEL

– Det er et passende tidspunkt, siden det er 25 år siden Dylan feiret 30 år som plateartist med en gedigen konsert i Madison Square Garden, New York, sier Vidar Lynghammar med fortid i Odda-bandet The Apples.

Tom Petty, Neil Young, Eric Clapton, George Harrison, Ronnie Wood og en rekke andre legendariske musikere gjorde sine versjoner av Dylan på den nå legendariske konserten - og på fredag gjentar Odda Allstars, i utvidet utgave, hele denne konserten på Iris Scene.

– Det er en konsert medlemmene i The Apples hadde et sterkt forhold til, og vi hadde flere av sangene på repertoaret. Dette er låter vi har hatt i oss hele tiden. Det blir kjekt å framføre dem med et så bra band, forklarer Lynghammar.

Odda Allstars består denne gangen av Terje Hultstrand (vokal og gitar), Håkon Widding (vokal og gitar), Harald Molven (bass), Bjarte Haara (bass), Krister Andersson (trommer), Vidar Lynghammar (vokal av gitar), Bente Raaen Widding (vokal), Roger Lynghamar (vokal) og Runar Boyesen (vokal og tangenter). Sistnevnte er hyret inn fra Notodden og er kjent fra band som Terry Lehns og Norske menn i hus og hytte.

– Det er ekstra kjekt at vi har fått med Boyesen på vokal, sier Lynghammar.

Han lover en kveld med Dylan i alle mulige versjoner, både med fullt band og i nedstrippede versjoner.

– Det blir et langt sett som vil inneholde kjente låter som «Like a rolling stone», «Just like a woman» og «Rainy day woman», men også mindre kjente som «Foot of pride» og «Seven days», opplyser Lynghammar.

I tillegg blir det en aldri så liten hyllest til Tom Petty, som dessverre gikk bort 2. oktober i år.

– Publikum vil få servert et langt sett. Etter øvingene å dømme kommer det til å bli en veldig kjekk kveld, sier en engasjert Lynghammar.

Artikkeltags