Gå til sidens hovedinnhold

Liten fiskar, stor fisk: Kjempefangst i Sandvinvatnet

I denne spalten ser vi tilbake på hva som stod i Hardanger Folkeblad for 10, 25 og 50 år siden.

For abonnentar
Tilbakeblikk:

For 10 år siden

Det er nå formelt opprettet et «joint venture»-selskap mellom Eramet-konsernet og australske Mineral Deposits Limited (MDL). I det nye selskapet – kalt Tizir – går franske Eramet inn med eierskapet i Eramet Titan & Iron i Tyssedal, mens MDL går inn med 90 prosent av en ny gruve i Senegal.

Mandag 5. september var den offisielle markeringen på at gangveien på Hardangerbrua nå er ferdig. Ordførerne fra hver kommune der Hardangerbrua starter gikk først i rekken ut på «catwalken».

For 25 år siden

Kim Inge Hansen (snart seks år) fekk fortald at det ikkje er rare storleiken på fisken i Sandvinvatnet. Saman med Endre Lillestraum prøvde han fiskelykka likevel. Dei leigde seg båt på campingplassen og rodde mot osen på Jordal. Kim Inge og Endre trudde snøret sat fast i botnen då den store auren beit på. Dei drog inn senen med handmakt. Då viste det seg at det var liv i snøret. Utan klepp eller hov måtte dei dra fisken opp i båten. Auren vog heile 2,3 kilo.

– Eg skal fiska meir seinare, seier Kim Inge, ikkje så lite stolt.


For 50 år siden

Det kommer inn så mange slags søknader om økonomisk støtte til kommunen. En noe uvanlig søknad er kommet til Odda fra Tromsø offentlige lærerskole om støtte på 500 skattekroner til en ekskursjon til Moskva. Formannskapet sa nei. Det bør tilføyes at Odda har en elev på skolen.

Kommunestyret i Odda er en barnehage. Det er førstemann på Natur- og miljøvernlista i Odda, Johan Torekoven, som sier dette til en Bergensavis.

– Jeg har satt som tilhører enkelte ganger, og der er rene barnehagen.

Les også

Lovar titals milionar til idretten i Odda

Les også

Hotellsamanslåing: – Vil gje meir rasjonell drift

Kommentarer til denne saken