Leteaksjon avsluttet: Savnet kiter funnet i hytte

Artikkelen er over 1 år gammel

Det ble iverksatt leteaksjon på Hardangervidda da en kiter ble meldt savnet søndag ettermiddag. Mannen ble funnet i god behold.

DEL

(Bergensavisen) Mannskap fra Røde Kors fant den savnede kiteren i en hytte på Nybu. Det opplyser politiet ved 1845-tiden.

– Han hadde fått problemer med kiten sin, og var usikker på hvor han var. Det var lett tåke, og han trodde han gikk mot Dyranut. I stedet gikk han i en annen retning og brøt seg inn en hytte på Nybu, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Terje Magnussen.

Var uskadd

Mannen var oppegående og ikke skadet på noen måte. Han ble fraktet tilbake til Dyranut og gjenforent med kameratene sine.

– Vi er veldig glade for at han ble funnet. Man må bare nok en gang få takke de frivillige som gjør en kjempeinnsats, sier operasjonslederen.

Det var klokken 1515 politiet fikk melding fra en gruppe personer om at de savnet en mann i 40-årene etter kiting ved Dyranut på Hardangervidda.

Han hadde stått på snowboard bak en fallskjerm.

Tre minusgrader

– Han ble sist sett sør for Dyranut turisthytte ved et lite vann som heter Vetle Skiftesjøen. Det er et flatt og stort område. Det er litt tåke, og sikten er ikke så veldig god, sa Magnussen til BA mens letingen pågikk.

Det var tre minusgrader da leteaksjonen startet. Politiet iverksatte undersøkelser på stedet, og det ble sendt ut snøscooter for å lete etter mannen.

Norsk folkehjelp, Norske redningshunder, Røde Kors og Politiets hundepatrulje deltok i søket.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken