Legesentrene i Ullensvang advarer: - Kan utgjøre stor risiko

Smittevernlege Steinar Jacobsen ber nå folk tenke seg om og advarer mot konsekvensene.

Smittevernlege Steinar Jacobsen ber nå folk tenke seg om og advarer mot konsekvensene.

Ullensvang kommune advarer nå befolkningen om å oppsøke legesentrene direkte, når de egentlig burde tatt kontakt på telefon først.

DEL

Legesentrene opplever at flere pasienter møter direkte opp på legesentrene for å få undersøkt koronasymptomene sine.

Smittevernlege Steinar Jacobsen ber nå folk tenke seg om og advarer mot konsekvensene.

- Helsetjenesten er i hovedsak svært imponert over lokalbefolkningens dugnadsånd og evne og vilje til å følge opp restriksjoner og tiltak i den nye koronahverdagen. Legesentrene har likevel fremdeles problemer med folk som møter direkte opp på sentrene, mens de burde tatt telefon-kontakt på forhånd, slik at legen kunne vurdere hvor og hvordan mottak av disse pasientene burde skje, sier Jacobsen.

Han peker på at en pasient som møter direkte opp - og som da eller senere viser seg å være koronasmittet, vil kunne sette helsepersonell ut av drift i lang tid.

- Det vil også kunne spre smitte til pasienter med underliggende helseproblemer som utgjør stor risiko for alvorlig forløp av koronasykdom, advarer Jacobsen.

Derfor oppfordrer han nå folk om å ikke møte direkte opp ved legesenteret dersom de har symptomer på luftveisinfeksjon eller feber.

- Koronainfeksjoner kan også debutere med kraftløshet/slapphet, tap av lukt- og smaksans eller mage/tarm-symptomer. Pasienter som har slike symptomer skal alltid kontakte legesentrene på telefon primært, slik at legen kan vurdere riktige smitteverntiltak i den aktuelle situasjonen, sier Jacobsen.

Han understreker at oppfordringen kommer fordi dette er viktig for pasientens egen sikkerhet - og for andre pasienters og helsepersonellets sikkerhet.

- Har du slike symptomer, og ønsker legevurdering, ring oss alltid først. Er du i tvil - ring oss også først, oppfordrer smittevernlegen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken