Gå til sidens hovedinnhold

Latter, glede og høy rockefaktor

DittHardanger

At Ullensvang kulturskule kan gi et tilbud i Røldal til barn og unge som ønsker å holde på musikk viser igjen. Sommeren er her og 10 håpefulle elever har jobbet med ulike sanger som de endelig skulle få vise fram for foreldre og andre nære. Biblioteket i Røldal er gjort om til konsertarena og torsdag gjennomførte elevene på kulturskolen i Røldal med en flott sommerkonsert som ga en fin avslutning på skoleåret. Med høy rockefaktor og glimt i øyet kan kulturskolelærere Håkon Widding og Oleksandra Golovatska vise fram det elevene har fått til i denne vanskelige tida med tidvis nedstengning og strenge retningslinjer. Både elever, lærere og foreldre kan være stolte av det elevene har fått til.

Med pianospill og sang viser elevene til Oleksandra hva hver og en har brukt kulturskole tida til, -hjulene på bussen, fader Jakob og flere kjente sanger triller ut av pianoet mens jentene spiller noe av det de har memorert dette året. Fride glimtet og til med solosang, - "Ingen som du" av Ingebjørg Bratland. Selv om de ikke har øvd sammen så lenge avslutter de med en fellessang hvor de synger vers både alene og sammen. Med latter og glede blir sangen “Eg heiter Anne Knutsdotter” fremført.

At Håkon underviser både i trommer, gitar og bass skaper gode muligheter for bandspill. Mali Sør-Reime Lien (gitar), Sverre Elias Ekkje Juvet (trommer), Lars Kristoffer Lykkebø (gitar), Erle Bøgild Lynghamar (gitar), Even Tufte Leren (gitar) og Ellen Lynghammer (bass) har ulike fartstid på kulturskolen. De har vært elever i alt fra 6 måneder til 6 år, men sammen får de fram låter av både Jimi Hendrix, Led Zeplin og Dolly Parton. Ellen og Even har begge vært elever ved kulturskolen lenge, men skal nå videre. Dette ble markert med utdelinga av egendesiga diplom fra Håkon.

Kommentarer til denne saken